Elért hozzám is a pöttyös guru-láz. FlatCat, Mamihami és Trinity után, szabadon, én is elkészítettem a szóban forgó pohárkrémet.
Kicsit lustásra vettem a figurát, mert eleve mogyorós csokit vettem, de azért kipótoltam egy kis adag csokival, nehogy lemaradjunk valami élvezetről... És mivel whiskys pohárban készült, adott volt, hogy ahhoz illően kerüljön is bele egy kanálnyi ital. Persze kizárólag 18 éven felülieknek!
Hozzávalók 4 pohárhoz:
50 dkg krémes tehéntúró
3 kicsit púpozott evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi citromaroma
1 teáskanálnyi (házi) vaníliaaroma
10 dkg egész mogyorós tejcsokoládé
2,5 dkg félédes tejcsokoládé
1 evőkanál whisky (talán mehetne 2 kanál is...)
1/2 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál (Himalaya) só
1,5 dl habtejszín
A túrókrémhez a túrót, a porcukrot és az aromákat alaposan összekevertem.
A csokoládékat és a tejszínt kisebb lángon összeolvasztottam, de nem forraltam fel.
A kristálycukrot közepes lángon világosbarnára olvasztottam, majd óvatosan hozzáöntöttem a tejszínt és addig melegítettem, míg a cukor vissza nem folyósodott; kézmelegre hűtöttem (ezt megkóstolni iszonyat veszélyes, mert valami isteni finom krémes karamell lett belőle! simán el lehetne kanalazgatni...).
A poharak aljára kanalaztam a túrókémet. A tetejére osztottam a csokikrémet, vigyázva, hogy a mogyorók nagyjából egyenletesen legyenek elosztva a poharakban. Végül a langyos karamellt öntöttem a tetejére.
Hűtőbe tettem 1 órára, hogy összeérjenek az ízek. Határozottan állíthatom, hogy tényleg finom! Ráadásul beigazolódott a sejtésem, hogy nekem nem okoz gondot egy ekkora pohár desszert elfogyasztása. A kalóriáknak viszont juszt sem számolok utána!:D
Kicsit lustásra vettem a figurát, mert eleve mogyorós csokit vettem, de azért kipótoltam egy kis adag csokival, nehogy lemaradjunk valami élvezetről... És mivel whiskys pohárban készült, adott volt, hogy ahhoz illően kerüljön is bele egy kanálnyi ital. Persze kizárólag 18 éven felülieknek!
Hozzávalók 4 pohárhoz:
50 dkg krémes tehéntúró
3 kicsit púpozott evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi citromaroma
1 teáskanálnyi (házi) vaníliaaroma
10 dkg egész mogyorós tejcsokoládé
2,5 dkg félédes tejcsokoládé
1 evőkanál whisky (talán mehetne 2 kanál is...)
1/2 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál (Himalaya) só
1,5 dl habtejszín
A túrókrémhez a túrót, a porcukrot és az aromákat alaposan összekevertem.
A csokoládékat és a tejszínt kisebb lángon összeolvasztottam, de nem forraltam fel.
A kristálycukrot közepes lángon világosbarnára olvasztottam, majd óvatosan hozzáöntöttem a tejszínt és addig melegítettem, míg a cukor vissza nem folyósodott; kézmelegre hűtöttem (ezt megkóstolni iszonyat veszélyes, mert valami isteni finom krémes karamell lett belőle! simán el lehetne kanalazgatni...).
A poharak aljára kanalaztam a túrókémet. A tetejére osztottam a csokikrémet, vigyázva, hogy a mogyorók nagyjából egyenletesen legyenek elosztva a poharakban. Végül a langyos karamellt öntöttem a tetejére.
Hűtőbe tettem 1 órára, hogy összeérjenek az ízek. Határozottan állíthatom, hogy tényleg finom! Ráadásul beigazolódott a sejtésem, hogy nekem nem okoz gondot egy ekkora pohár desszert elfogyasztása. A kalóriáknak viszont juszt sem számolok utána!:D