A férjem nagyon szereti a klasszikus krémest, de hiába cseréljük ki a cukrot édesítőre, még mindig ott van a krémben a rettenetesen nagy mennyiségű liszt. Ezért újraálmodtam az egészet, könnyű vaníliakrémmel készítettem el. Nyilván nem olyan, mint az igazi, de nem lett rossz!:)
Hozzávalók 10 szelethez, 2 db 32 x 15 cm-es krémeslaphoz
1 csomag cukormentes pudingpor
2,5 dl tej
6-7 evőkanál porrá tört eritrit
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vaníliakivonat
1 pici csipet só
1/2-1 dl habtejszín
a tetejére:
vaníliával őrölt eritrit
A tejből a pudingporral és az édesítővel sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Robotgéppel simára keverjük a mascarponéval, a sóval és a vaníliakivonattal. Végül - tovább verve - hozzáöntünk annyi tejszínt, hogy a krém könnyű, habos legyen, de még összeálljon, ne legyen semmiképpen folyós. Az egyik lapot tálcára tesszük, rásimítjuk a krémet. A másikat tízfelé vágjuk, és a krém tetejére igazítjuk. A süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt vaníliás édesítővel megszórjuk.
Finom lehet! Már egy ideje én is tervezem, hogy krémest csinálok otthon. Állandóan halogatom az elkészítését, mert mindig találok egy új receptet, amit ki kell próbálni. :)
VálaszTörlésVanilin, ajánlom neked kipróbálásra, de ez nem a klasszikus, hanem egy alacsonyabb szénhidráttartalmú változat, nálunk az a fajta sajnos most nem játszik:( Csak azért írom, nehogy csalódjál a receptben:) Cserébe viszont nagyon finom, és nem csak egy pici sarkot ehet meg belőle az, aki diétázni kényszerül;)
VálaszTörlés