tag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post8880330568068681305..comments2023-08-09T11:02:57.122+02:00Comments on KataKonyha: Szilvalekvár...hogyan? 2. verzió, cukor és keverés nélkülKatahttp://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-34348472513923499612021-09-22T19:46:55.652+02:002021-09-22T19:46:55.652+02:00Örülök, hogy sikerült, wgészségedre! 🙂Örülök, hogy sikerült, wgészségedre! 🙂Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-27408164344144664592021-09-22T08:19:34.874+02:002021-09-22T08:19:34.874+02:00Szép napot kívánok én is készítettem el, csak több...Szép napot kívánok én is készítettem el, csak több szilvával felét a sütőbe tettem és az sűrűbb lett nagyon finomAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11592566748438604915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-37204326097345972492013-10-22T22:08:38.776+02:002013-10-22T22:08:38.776+02:00Szia Beus!
Nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire jól...Szia Beus!<br /><br />Nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerültek a lekvárok, és annak is , hogy megírtad nekem! Tudod, ilyenkor tudok örülni a legjobban annak, hogy közzétettem, mert látom, hogy volt értelme, mert valaki(k)nek örömet tudtam szerezni:) További sikeres b(l)ogarászást kívánok nektek a jövőben is, és szeretettel üdvözöllek: KataKatahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-43637792457915129272013-10-22T20:10:22.416+02:002013-10-22T20:10:22.416+02:00Szia Kata!
Egy hónap telt el a szilvalekvár-főzés...Szia Kata!<br /><br />Egy hónap telt el a szilvalekvár-főzés óta, gondoltam, jelentem a fejleményeket.<br /><br />Szívünknek kedves gyermekei teljes nyugalomban vannak, a fejtetőre állítottak is. Összesen tizenhárom üveggel készült; az elsők után már csak fejre állítva tettem őket a dunsztba.<br />A színük, az állaguk és az ízük is pazar. Már csak nyolc van szegényekből. Kettőt ajándékoztunk el, Beushttps://www.blogger.com/profile/13683643945799813033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-21918662004970133222013-09-17T22:03:03.300+02:002013-09-17T22:03:03.300+02:00Szia Bea! nagyon örülök a sikerednek és a visszaje...Szia Bea! nagyon örülök a sikerednek és a visszajelzésednek!:) Biztos vagyok benne, hogy sikerült, az üvegbe rakással már nem lehet elrontani. Az üveg megfordításának az a funkciója, hgoy kiszorítja a levegőt a tetejéről, így még biztosabban eláll a lekvár. Viszont 5-10 perc elteltével vissza kell fordítani, mert van olyan (főleg nagyon sűrű lekvároknál), hogy akkor "beleköt" a tetejéreKatahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-74450460254036309462013-09-17T17:46:28.894+02:002013-09-17T17:46:28.894+02:00Kedves Kata!
Kétszerre főztem ekkora mennyiséget,...Kedves Kata!<br /><br />Kétszerre főztem ekkora mennyiséget, mert nincs nagy edényem. Alaposan megmostam, szárazra törültem, kimagoztam, félbevágtam a szilvákat. A lábos alá még vasplatnit is tettem, így mehettek főni - és semmilyen folyadékot nem öntöttem hozzá, így is sok levet eresztett. Négy óra alatt lett kész, amikor már majdnem minden levét elfőtte. Kavargattam közben, ahogy telt az idő, Beanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-21572185508319113232013-09-05T15:31:59.015+02:002013-09-05T15:31:59.015+02:00Kedves Kata!
Véleménye szerint megfőzhető a szilv...Kedves Kata!<br /><br />Véleménye szerint megfőzhető a szilvalekvár zománcozott bográcsban?<br />Köszönöm válaszát.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-86429077277252125642013-08-31T21:12:22.332+02:002013-08-31T21:12:22.332+02:00Gabi, köszi!:)
Kedves Béla, nagyon örülök, hogy s...Gabi, köszi!:)<br /><br />Kedves Béla, nagyon örülök, hogy sikerült a lekvárod!:) remélem, ízlik is!:)Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-59672457408136063412013-08-30T20:57:59.479+02:002013-08-30T20:57:59.479+02:0015 perce szedtem üvegekbe életem első szilvalekvár...15 perce szedtem üvegekbe életem első szilvalekvárját az 1. verzió alapján.<br />Közel 6 órán keresztül rotyogtattam, aztán kicsit rásegítettem a botmixerrel és már nem is kellett sokáig keverni, mert elég sűrű lett.<br />És a fejreállítós tartósítást is most próbálom először. Kevés lekvárt félretettem holnap reggelre, tesztelni, hogy a többit ugyanígy készítsem e.:) Köszönöm a segítséget!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8201354149304182211.post-25707418809267323012013-08-30T20:27:26.447+02:002013-08-30T20:27:26.447+02:00Én is így főzöm közel 30 éve,annyi a különbség, ho...Én is így főzöm közel 30 éve,annyi a különbség, hogy az ecetet elkeverem 1 dl vízzel és a tetejére is öntök belőle. A szílvalekvár akkor éri el a megfelelő sűrüségi fokát, ha a fazék alján elhúzod a fakanalat és nem folyik rögtön össze a lekvár, tehát látod az alját.gabihttps://www.blogger.com/profile/01464696680406082292noreply@blogger.com