2010. november 12.

Pulykahúsos, paszternákos curry


Szuper! csak ezt írhatom róla. Mondjuk, a GoodFood-ról van az eredeti ötlet, tapasztalataim szerint ezekkel ritkán lehet tévedni. Muszáj volt viszont kicsit alakítani, mert ott előre megfőzött húst tettek hozzá a végén, de én úgy gondoltam, hogy inkább belefőzöm a hús ízét a curry-be. Ráadásul mindez paszternákkal készült, ami előkelő helyen áll tavaly óta a zöldséges toplistámon:)

Hozzávalók:

50 dkg pulykacomb filé, kisebb kockára vágva
50 dkg paszternák, kicsit nagyobb darabokra vágva
2 evőkanál olaj
2 közepes vöröshagyma felaprítva
3 evőkanál Madras currypor
400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
1 joghurt
pici só

A hagymát a felforrósított olajon megpirítottam. Hozzátettem a húst és fehéredésig kevergettem. Ekkor került bele a currypor, majd a paszternák. Néhány perc után mehet bele a késsel kissé felaprított paradicsom és kevés só. Nekem engedett a hús annyi levet, hogy csak kevés kellett hozzá, de legalább annyi folyadék legyen ekkor rajta, amennyi éppen ellepi. Lefedtem és addig rotyogtattam kis lángon, míg a hús is meg nem puhult. Ekkor belekevertem a joghurtot, hagytam egyet rottyanni, és készen is volt.

Főtt basmati rizst ettünk hozzá. 2 rész vizet sóval felforraltam, 1 rész megmosott rizst beleöntöttem, lefedtem. Újraforrás után 2-3 percig még melegítettem, majd elzártam alatta a hőforrást; magától elkészült a fedő alatt. Amikor készen volt, villával átkevertem.

Utóirat: azt hiszem, lesz ennek az ételnek majd egy "magyarosított" kiadása is:)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Ami írta...

Milyen guszta! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin