2008. október 8.

Rántott máj kicsit másképpen


Még régebben keresgéltünk a neten, hogyan tudnánk csirkemájat tárcsán sütni. Akkor találtuk az indexes fórumon azt a megoldást, hogy jó előre pácoljuk be a májat olajjal, sóval, borssal és egyéb fűszerekkel. Így nem fog csapkodni sem, mert a benne lévő folyadékot a só kinyomja a májból, és ráadásul még puha marad a sózás ellenére is. Ez működött rendesen, többször sütöttük így, ezért életem párjának az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha a rántani kívánt májjal is így tennénk.



Így aztán szépen a főzés előtti napon kettévágtam a csirkemájakat, besóztam, borsoztam, majoránnáztam és egy kis mustárral is átforgattam. Másnap hagyományosan kipaníroztuk, és lőn nagyon finom, puha rántott máj, égési sérülések, robbanások és olajtócsák nélkül! Még egy nagyon fontos dolog van: ne szúrjunk bele semmiképpen villával, óvatosan, konyhai csipesszel fordítsuk meg!

5 megjegyzés:

  1. Hú ez jó ötlet. Egyszer leégettem a fél arcomat, mert akkorát durrant a pulykamáj a forró olajban, hogy még a bőrömön kívül a fél konyhát is beterítette...
    Veszélyességi pótlékot kértem, kaptam is egy pálinkát. Az ilyedtségre. Meg levendualolajat az égett képemre... :-(
    :-) (Szépen gyógyult.)

    VálaszTörlés
  2. Hello most kipróbálom a leirtak alapján biztos nagyon fini lessz.köszi a receptet.Évi

    VálaszTörlés
  3. Évi remélem, hogy sikerülni fog neked is!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Kata, következőben kipróbálom..nagyon megégettem az arcomat, épp oda fröccsent :)

    VálaszTörlés