Közkívánatra készült, valószínűleg régen nem főztem már ezt az ételt, pedig nagyon egyszerű és finom.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika
1 kg krumpli, olaj a sütéshez
A húst egyforma, nem túl nagy kockákra, a vöröshagymát apróra vágom. Az olajat felforrósítom, beleteszem a hagymát, üvegesre pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig sütöm. Akkor sózom, borsozom, megszórom majorannával, öntök alá kevés vizet (ha nem engedett addig, de sajnos a húsok mostanában legtöbbször maguktól is engednek...). Lefedem, és puhára főzöm a húst. A fokhagymát összetöröm, ráteszem a húsra, és kevés ideig összepárolom. Akkor jó, ha marad egy kevés leve, ha túl sok, akkor fedő nélkül a felesleget elpárologtatom.
Közben a krumplit meghámozom, azt is kockára vágom. Bő olajban pirosra sütöm.
Nagyobb tálba öntöm a krumplit, megsózom kicsit. Ráöntöm a húst, összerázogatom. A tetejére pirospaprikát szórok.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika
1 kg krumpli, olaj a sütéshez
A húst egyforma, nem túl nagy kockákra, a vöröshagymát apróra vágom. Az olajat felforrósítom, beleteszem a hagymát, üvegesre pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig sütöm. Akkor sózom, borsozom, megszórom majorannával, öntök alá kevés vizet (ha nem engedett addig, de sajnos a húsok mostanában legtöbbször maguktól is engednek...). Lefedem, és puhára főzöm a húst. A fokhagymát összetöröm, ráteszem a húsra, és kevés ideig összepárolom. Akkor jó, ha marad egy kevés leve, ha túl sok, akkor fedő nélkül a felesleget elpárologtatom.
Közben a krumplit meghámozom, azt is kockára vágom. Bő olajban pirosra sütöm.
Nagyobb tálba öntöm a krumplit, megsózom kicsit. Ráöntöm a húst, összerázogatom. A tetejére pirospaprikát szórok.
Szia!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám kérdésem lenne.
Nagyon tetszik az oldalad.
Érdekes, a brassót mindenki másképp csinálja. Egyszer elolvastam az alapreceptet, de az olyan semmilyen, úgyhogy az én brassóim most már egész másmilyen.
VálaszTörlésA tiéd is jól hangzik. Az eredetiben azt hiszem talán még vöröshagyma sincs? Már nem is emlékszem rá.
A majorranna nagyon finom fűszer, én is szeretem! :-)
Vali, köszi, örülök, hogy tetszik:)
VálaszTörlésDuende, lehet, hogy eredetileg nincs benne vöröshagyma, de mi úgy szeretjük, ha valamitől szaftos lesz, ezért került bele. Majd megnézem a tiedet, most nem is emlékszem, hogy a tiedet olvastam-e már?!
hello!
VálaszTörlésmi is szeretjük szaftosan, ezért olaj helyett inkább egy kevés szalonnát olvasztok az elején. ettől az íze is jellegzetesebb lesz. mondjuk csak akkor jó, ha sertésből van a brassói :)
Szia Zoli! Jó ötlet a szalonna, legközelebb kipróbálom. Köszi, hogy megosztottad velem!
VálaszTörlés