2009. március 19.

Sajtos kifli hirtelen felindulásból...



Tegnap délután Ízbolygónál vendégeskedtem - sajnos csak virtuálisan -, és megláttam a kifliket nála. Több se kellett nekem; mivel extra összetevője nem volt, már tettem is az élesztőt a tejbe...

Fél adagot készítettem kettőnknek. A tésztát ez eredeti hozzávalók szerint dagasztottam, annyi kivétellel, hogy -jó szokásom szerint - 3 féle lisztet kevertem: pár deka teljes kiőrlésű lett benne, a többi nagyjából fele-fele arányban kenyérliszt és finomliszt.
Félúton azért kicsit változtattam. Eszembe jutott, hogy a múlt héten voltunk a Tescóban (nem igazán szeretem, ezért ritkán megyek), és megdöbbenve láttam, hogy egy sajtos kifli már majdnem 100 Ft. Ez bekattant, amikor nyújtottam a tésztáját, így reszeltem sajtot a kifli feltekerése előtt is a tésztára. Tekerés után tepsire tettem, 20 percet hagytam pihenni, majd megkentem tejföllel, kicsit megsóztam, egy csomó sajtot reszeltem a tetejére.
200 fokos sütőben 30 percet sültek. Nagyon finom lett, szerintem a kacsazsír nagyon jót tett neki!
ÍB, köszi a receptet!

5 megjegyzés:

  1. :-)
    Nagyon szívesen! Klassz a verziód!

    VálaszTörlés
  2. Ilyet szeretnék sütni...és melegen enni Őrségi Ínyes vágott zsírral...most erre kattantam rá.Amíg meg nem sütök addig csak úgy csinálok mint a pék kutyája...

    MGL

    VálaszTörlés
  3. Én is ilyesmire vágyom, nézegetem a recepteket, szerintem hamarosan sütök. Remekül néznek ki a kiflik!

    VálaszTörlés
  4. Csudaszépek! :))
    Mosolyognak. :)

    VálaszTörlés
  5. Ízbolygó, Napmátka, Duende, köszi:)

    Mgl, milyen az a vágott zsír? kíváncsivá tettél...

    VálaszTörlés