2009. június 11.

Cicatelli tészta - mit készítsek belőle?


Segítséget kérnék azoktól, akik jól ismerik az olasz tésztákat. Ezt a guszta durumtésztát "lőttem" a múltkori bevásárlásomon; próbáltam rákeresni, hogy mit ajánlanak belőle elkészíteni, de nulla találatot hozott... Azután arra gondoltam, vannak itt ügyes házitündérek és házitündér fiúk, hátha tudnak ajánlani valamit belőle, de olyat, ami nagyon extrém hozzávalót nem tartalmaz. Vagy annyit, hogy sokmártásos vagy szárazabb rávaló illik-e hozzá? Ha van valakinek a blogján megfelelő mártás, szívesen venném:)

Előre is hálásan köszönöm!

12 megjegyzés:

  1. Sajnos nem tudom, mit kell készíteni ebből a tésztából, de ha van kedved, időd, gyere játszani!:
    http://napmatka.blogspot.com/2009/06/hetedhet-orszag.html

    VálaszTörlés
  2. Szia, bar nem vagyok gasztroblogger imadom a kulonleges olasz tesztakat, ilyet is keszitettem mar. Legjobban cukkinivel-brokkolival-tejszinnel kis fokhagymaval megbolonditva, lehetoleg parmezannal megszorva. Ha husosan szeretitek, akkor nemi csirkemellet is elbir. A zoldsegeket fonnyasztott hagyman martasszeruen osszefozni, tejszinnel felonteni, es mehet is a tesztara. Isteni :)
    Udv
    Aniko

    VálaszTörlés
  3. Katka, a cicatelli tipikus pugliai tészta, gyakorlatilag minden olyan szósz illik hozzá, ami az orecchiettéhez, vagyis pl. brokkoli+csípőspaprika, vagy paradicsom+marhahús+soksokrozmaring, de ha ezek nem nagyon jönnek be, akkor is mindenképp valamilyen erős ízű zöldséggel párosítsd! Pl. radicchoval...ha ma lenne iylen tésztám én bizti radicchioval készíteném el.

    VálaszTörlés
  4. Még ezt a halasat is el tudnám hozzá képzelni:
    http://pasta-ebasta.blogspot.com/2008/10/rigatoni-ajkval.html
    Vagy itt egy tejszínes-brokkolis:
    http://pasta-ebasta.blogspot.com/2008/10/rigatoni-brokkolival.html
    Szóval mindenképp valami olyan szószt tennék rá, aminek karakteres íze van és "jól tapad" a tésztára.
    Remélem tudtam segíteni! :-)

    VálaszTörlés
  5. Én capuntinak ismerem, spárgával is ettük:http://eteto.freeblog.hu/archives/2008/04/24/spargaztam_megint/, de szerintem mindenféle szószos dologgal jó.

    VálaszTörlés
  6. Kata, az oldalamon a cimkéknél taklálsz olyat, hogy: olasz. Kukk meg!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, megvizsgálom mindegyiket.

    Anikó, neked külön köszönöm, és bocs, hogy a bloggereket kérdeztem, de kevesen szoktak nekem kommentelni mások. Gyere máskor is, mondd el a véleményedet, szívesen veszem:)

    VálaszTörlés
  8. A következőt ajánlom:
    Vaj és olaj keverékén süss ki csirke vagy pulyka csíkokat, fűszerezd (só, kakukkfű, bazsalikom). Vedd ki a husikat, takard le egy alufóliával. A visszamaradt szaftban szeletelt gombát párolj meg, (fűszerezd szintén), majd öntsd fel tejszínnel. Tedd vissza a husicsíkokat, rottyantsd össze. Végül keverd össze a kifőzött cicáddal:) Én a husi csíkokat ugyanakkorára vágnám, mint a tésztád, így könnyebb lesz fogysztani. Jó étvágyat!

    VálaszTörlés
  9. Gyöngyi, köszi, ez is szuper ötlet:)

    VálaszTörlés
  10. Nagy hirtelen ezt a kettőt találtam, szerintem mindkettő szimpatikus:
    http://www.waitrose.com/recipe/Cicatelli_Pasta_with_Fresh_Crab,_Chilli_and_Garlic.aspx

    http://www.epicurean.com/featured/cicatelli-with-pumpkin-and-sage-recipe.html

    VálaszTörlés
  11. Makka, köszi:) Ha az elsőben a rákot fel lehetne cserélni csirkemellel, akkor az szimpi lenne nagyon!

    VálaszTörlés
  12. Tudnám,mit tegyek rá,tehát nem ez érdekelne,hanem hogyan főzzem ki?Gondolom,sós vízben,de pl.meddig kell főzni?

    VálaszTörlés