Kiskanál Orsitól van a recept, kissé átalakítva. Valami jóóóó csokisra vágytam, ami nem száraz, hanem kicsit "nedves" jellegű, illetve nem túl édes, de azért mégis. Na, mondhatom, megtaláltam, amit akartam:) De mindenképpen érdemes Kiskanál eredeti receptjét is elolvasni, mert ő izgalmas, töltött muffinokat sütött ebből a tésztából.
A változtatások véletlenül és direkt is lettek. A lisztet egyszerűen elmértem (hát aki nem tudja, hogy 2 dl-nek mennyi a 3/4-e...), a cukrot viszont direkt visszafogtam, mert tudtam a mérőkanállal, hogy mennyit teszek a bögrébe... Szerintem tökéletes lett, legalábbis nekünk.
Hozzávalók:
375 ml liszt
250 ml cukor
150 ml holland kakaópor
2 lapos teáskanál szódabikarbóna
1 lapos teáskanál sütőpor
csipet só
200 ml joghurt
100 ml olaj
200 ml kávé (100 ml forró vízben feloldottam 1 teáskanál instant kávét, majd felengedtem 200 ml-re vízzel)
2 nagyobb tojás
Egy 26 cm-es tortaforma alját kikentem zsírral, majd kiliszteztem. A sütőt bekapcsoltam légkeveréses 175 fokra.
Összekevertem egy kézi habverővel a tojást a kávéval, a joghurttal és az olajjal, félretettem.
A liszthez tettem a sütőport, a szódaport, a sót, a cukrot és a kakaóport, összekevertem. Ehhez egy műanyag lapáttal hozzákevertem a nedves összetevőket.
A tortaformába öntöttem, kb. 35 percig sült. 25 percnél biztos, ami biztos alapon betakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy megégjen. Rácsra tettem hűlni, amikor langyos volt, kivettem a formából és porcukorral meghintettem.
Voltak "beugrós tesztelők", akik segítettek elfogyasztani, így nem maradt ránk az egész:) Tejszínhabbal vagy/és baracklekvárral ettük, finom volt!
A fényképek dicséretét nem várom el, de leírnám, hogy ilyen bitang nehéz dolgom régen volt! Sem a fényviszonyok, sem a fényképezőgépem nem segített abban, hogy szebbek legyenek a fotók... Kb. 50, azaz ötven fényképet csináltam, hogy ezt a gyönyörű, sötétbarna csodát valamilyen szinten vissza tudjam adni, legalább részben. Nem tudom, mennyire sikerült...
A változtatások véletlenül és direkt is lettek. A lisztet egyszerűen elmértem (hát aki nem tudja, hogy 2 dl-nek mennyi a 3/4-e...), a cukrot viszont direkt visszafogtam, mert tudtam a mérőkanállal, hogy mennyit teszek a bögrébe... Szerintem tökéletes lett, legalábbis nekünk.
Hozzávalók:
375 ml liszt
250 ml cukor
150 ml holland kakaópor
2 lapos teáskanál szódabikarbóna
1 lapos teáskanál sütőpor
csipet só
200 ml joghurt
100 ml olaj
200 ml kávé (100 ml forró vízben feloldottam 1 teáskanál instant kávét, majd felengedtem 200 ml-re vízzel)
2 nagyobb tojás
Egy 26 cm-es tortaforma alját kikentem zsírral, majd kiliszteztem. A sütőt bekapcsoltam légkeveréses 175 fokra.
Összekevertem egy kézi habverővel a tojást a kávéval, a joghurttal és az olajjal, félretettem.
A liszthez tettem a sütőport, a szódaport, a sót, a cukrot és a kakaóport, összekevertem. Ehhez egy műanyag lapáttal hozzákevertem a nedves összetevőket.
A tortaformába öntöttem, kb. 35 percig sült. 25 percnél biztos, ami biztos alapon betakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy megégjen. Rácsra tettem hűlni, amikor langyos volt, kivettem a formából és porcukorral meghintettem.
Voltak "beugrós tesztelők", akik segítettek elfogyasztani, így nem maradt ránk az egész:) Tejszínhabbal vagy/és baracklekvárral ettük, finom volt!
A fényképek dicséretét nem várom el, de leírnám, hogy ilyen bitang nehéz dolgom régen volt! Sem a fényviszonyok, sem a fényképezőgépem nem segített abban, hogy szebbek legyenek a fotók... Kb. 50, azaz ötven fényképet csináltam, hogy ezt a gyönyörű, sötétbarna csodát valamilyen szinten vissza tudjam adni, legalább részben. Nem tudom, mennyire sikerült...
13 megjegyzés:
Nagyon csípem a lágyabb tésztájú csokicsodákat, ez is csodafinom lehet!
Juj, de nagyon nekem való :-)))
Nem felejtem! Megsütöm! És most gyorsan be is zárom az oldalt, mert korog a gyomrom :-)
Uramanyám, de jóóóóól néz ki! Kész vagyok. Mehetek kockacukorért, mert itt nincs más édesség...:)))
Vasárnap este volt egy mostazonnalvalaminagyoncsokisatakarokenni kirohanásom... Ezt a receptet kiragasztom a konyhámba, hogy mindig kéznél legyen! Nagyon jóóóóóó! :))
A torta nagyon jól néz ki..biztosan nagyon fincsi is..puszi
Egycsipet, igen, finom volt!
Viki, majd referálj, ha jóllaktál:)
Szepy, hát nem tudom, életben szebb volt...tudod, írtam. Azóta talán megtaláltam a fényképezős helyemet télire. De gondold el, erről a sütiről a teraszon sem tudtam jó képet csinálni.
Felhőlány, akkor egyszerre volt a rohamunk:)
Ré, köszi, szép estét kívánok nektek!
Csokitortában nálam is a nagyon csokis és kicsit nedves állagú a sztár!
Nem számít a kép minősége, ha ilyen áhítattal írsz a süteményről.
Az ilyen szaftos sütiket én is szeretem. Érdekes, hogy gyerek koromban azt mondták volna rá, hogy nincs rendesen megsülve.
köszi:)
Drága Kata!
Ez a kép pontosan megmutatja, hogy ez a süti egy istentelenül finom csokoládé tortát rejt!
Azért mert nincs szétfényképboltozva, nincs aberáltan szétvilágítva, attól még tökéletes. Nekem tetszik. Inkább ezt nézem, mint a plusz fénnyel ellátott már, már vakító képeket!
Trin, egyetértünk:)
Daisy, kösz, aranyos vagy!
Szepyke, ezt még nem írta nekem senki...kösz:)
Jesszusom, Kata, mit művelsz,csoroooog a nyááááálaaaaaaaaaam:))))
Éva, ne panaszkodj, hozzád is csak jóllakottan lehet menni "vendégségbe":))
Megjegyzés küldése