2010. február 20.

Megérkeztek a szalonnák!


Ma reggel vették le a füstről az idei pácolt húsos szalonnánkat, délben már itthon is volt. Ugyanazzal a technikával készítettük, mint tavaly, remélem, ugyanolyan finom is lesz. Abszolút ki tudtuk vele váltani az üzletben vásárolható bacon-t, ráadásul tudjuk, hogy semmi tartósítószer nincs bennük.

Egyelőre még a padlásra tettük, nagymamám mindig azt mondta, hogy "ki kell fagyni" a szalonnának. Én azért remélem, hogy fagyni már nem nagyon fog az idén, viszont kb. 1 hónap pihentetés kell neki. Nagyon várom, mert a tavalyi 2 darabból már csak 20 dekányi van...

11 megjegyzés:

  1. Ezeken el leheteni éldegélni egy ideig...:))

    VálaszTörlés
  2. Azt a maradék 20 dekányit én még nagyon be tudnám osztani.

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Csodásan néznek ki!:-)))

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek lettek!!! Most irigykedem egy kicsit!!!:))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! meg akartam osztani veletek az örömömet:)

    VálaszTörlés
  6. Kata! ezek gyönyörüek. A mieink is kb a jövő héten jönnek haza. Még nekem is van egy parányi a tavalyiból, de nagyon vigyázok rá :))

    VálaszTörlés
  7. Jéééééézus anyám! Kata, ez a kép... Gyilkos!:)))))

    VálaszTörlés
  8. Huujuj ez több mint fantasztikus. :D

    VálaszTörlés
  9. Ha küldenél, nem tiltakoznék..

    VálaszTörlés