Felhőlánynál vendégeskedtem nemrégen, igaz, csak virtuálisan. Meglátni és megszeretni a ricottás pitéjét pillanatok műve volt. És persze ilyenkor azonnal, rögtön szeretne az ember ilyet vagy legalábbis hasonlót saját magának. Kezdtem nézelődni, hogy mi van itthon mindebből: leveles tészta a mélyhűtőben, kakukkfű, chilipaprika, parmezán van. Elvileg csak a ricottát és a paradicsomot kellett pótolni, de akkor már járt az agyam.
Legelőször kivettem a mélyhűtőből a leveles tésztát, mert tudtam, kell egy kis idő, hogy ketté tudjam vágni, csak a felére volt szükségem. A hűtőben volt még saját készítésű friss sajtom, kb. 15 dekányi. A múltkori vendégségre lecsöpögtettem 3,5 liter tejből készült joghurtot, aminek egy részéből ez a sajt lett. Van még szárított paradicsomom is, az teljesen jól helyettesíti a mostani frisset, sőt! Lemondtam a parmezánról, mondván, a tejtermék elég már benne. Eszembe jutott viszont a fűszeres morzsa, ami már többször bizonyított nálam. Ráadásul tudtam még csipkedni a rozmaringomból is, azért arra cseréltem a kakukkfüvet. Ezzel össze is állt az étel.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg leveles tészta
15 dkg friss sajt féle
kb. 2 evőkanálnyi tejföl
1 marék szárított paradicsom kisebb darabokra vágva
1 szelet szikkadt kenyér durvára morzsálva
(friss) rozmaring
só, bors
chilipaprika
olívaolaj
Legelőször kivettem a mélyhűtőből a leveles tésztát, mert tudtam, kell egy kis idő, hogy ketté tudjam vágni, csak a felére volt szükségem. A hűtőben volt még saját készítésű friss sajtom, kb. 15 dekányi. A múltkori vendégségre lecsöpögtettem 3,5 liter tejből készült joghurtot, aminek egy részéből ez a sajt lett. Van még szárított paradicsomom is, az teljesen jól helyettesíti a mostani frisset, sőt! Lemondtam a parmezánról, mondván, a tejtermék elég már benne. Eszembe jutott viszont a fűszeres morzsa, ami már többször bizonyított nálam. Ráadásul tudtam még csipkedni a rozmaringomból is, azért arra cseréltem a kakukkfüvet. Ezzel össze is állt az étel.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg leveles tészta
15 dkg friss sajt féle
kb. 2 evőkanálnyi tejföl
1 marék szárított paradicsom kisebb darabokra vágva
1 szelet szikkadt kenyér durvára morzsálva
(friss) rozmaring
só, bors
chilipaprika
olívaolaj
A tésztát kinyújtottam, a tepsibe igazítottam, megkentem az alját egy kis tejföllel. Rátettem sajtdarabkákat, közé pedig a paradicsomdarabokat. A morzsát összekevertem a fűszerekkel és a tetejére szórtam. Gazdagon megspricceltem olajjal.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe toltam, kb. 30 perc alatt készen volt.
Leves után főételnek vagy vacsorára nagyon tuti. Felhőlány, köszi az ötletet!
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe toltam, kb. 30 perc alatt készen volt.
Leves után főételnek vagy vacsorára nagyon tuti. Felhőlány, köszi az ötletet!
Utóirat: van egy fényképem, amit valahova szerettem volna betenni, talán itt van a helye. A nevezett joghurt csöpögtetés másik terméke, amit nem sikerült rendesen lenyomatni, abból sajt helyett jó sűrű kence lett. Ezt a lányom vizes kézzel kicsit összegömbölygette, a tetejét megszórta egy kis zsázsacsírával, így került a vendégek elé...jól mutatott.
Hú, de jól néz ki mindkettő! :)
VálaszTörlés:) Örülök, hogy tovább ötletelted! :) Nagyon jól néz ki, kedvem kaptam - és ötletet - egy újabb adaghoz! :))
VálaszTörlésEz nagyon finom
VálaszTörlésSzuper!!!
VálaszTörlésAzt a kis csücsköt elvihetem. Annyira jól néz ki....
VálaszTörlésÉn a fél tepsit kérem!
VálaszTörlésHát ezt imádnám! :)
Totál az én ízlésem...
Mentettem a receptet, bár a leveles tésztát lecserélem.
Azt sajna nem szeretem. (pirulás)
Hát én is jól kivendégeskedtem most magam nálad, nagyon finom volt minden!:))
VálaszTörlésKöszönöm:)
VálaszTörlésFelhőlány, az érdem a tied!
Andi, az a csücsök csak egy fotó erejéig és idejéig maradt meg...
Raindrop, igen, emlékszem, hogy te nem szereted a leveles tésztát, szerintem nem olyan nagy bűn az:) én meg speciel igen, de ritkán csinálok, nem nagyon jut eszembe.
Kiskukta, egészségedre!