Kb. 1 évvel ezelőtt készítettem már 2 ilyen csirkét, azt pedig követte szépen sorban később még 3 darab. Ennek az utolsó filéjét használtam el hétvégén. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha nekifog a csontozásnak, akkor ne eggyel próbálkozzon, mert a harmadik csirke kicsontozása nekem pl. pont fele idő volt az elsőhöz képest, és mélyhűtőben várhatja a sorát. Nem túl könnyű munka, de a vendégek reakciói mindig kárpótolják az ember lányát.
Most egyszerűbb tölteléket készítettem, mint a már posztolt alkalommal; a kiterített húsra házi szalonnaszeleteket tettem, arra pedig füstölt kolbász darabkákat szórtam, valamint friss rozmaringágak kerültek rá.
A fázisképen a jobb szeműek észrevehetik, hogy rossz irányban van rajta a szalonna és a fűszer, de későn vettem észre és amikor megfordítottam a csirkén az egészet, már nem jutott eszembe új fényképet készíteni. De legalább látszik rajta, hogy volt megpakolva a húson a töltelék.
Hozzávalók:
1 kicsontozott csirke
néhány szelet bacon szalonna. amennyi befedi a hús felületét
kb. 10 dkg füstölt kolbász
3-4 szál rozmaring
bors
só
Akkor egy rövid emlékeztető a feldolgozásról. Sedithnél vannak fázisképek a csontozásról, az ő instrukcióit követtem annál a műveletnél. Most a fagyból kiengedett, kész húst kiterítettem, sóztam, borsoztam. Rátettem a szalonna szeleteket, a kolbászt kivettem a bélből, kis darabokat szórtam a tetejére. Levágtam 3 szál rozmaringot, középre tettem, majd a húst az aljától felfelé jó szorosan összetekertem. Szakítottam két jó nagy alufólia darabot, egymás után mindkettőbe beletekertem. Tepsibe 4 dl vizet tettem, belehelyeztem a betekert húst és 180 fokos sütőben 2 óra hosszáig pároltam. Kivettem, kitekertem a fóliából, és az akkor már pecsenyelévé vált folyadékban zsírjára sütöttem.
Most egyszerűbb tölteléket készítettem, mint a már posztolt alkalommal; a kiterített húsra házi szalonnaszeleteket tettem, arra pedig füstölt kolbász darabkákat szórtam, valamint friss rozmaringágak kerültek rá.
A fázisképen a jobb szeműek észrevehetik, hogy rossz irányban van rajta a szalonna és a fűszer, de későn vettem észre és amikor megfordítottam a csirkén az egészet, már nem jutott eszembe új fényképet készíteni. De legalább látszik rajta, hogy volt megpakolva a húson a töltelék.
Hozzávalók:
1 kicsontozott csirke
néhány szelet bacon szalonna. amennyi befedi a hús felületét
kb. 10 dkg füstölt kolbász
3-4 szál rozmaring
bors
só
Akkor egy rövid emlékeztető a feldolgozásról. Sedithnél vannak fázisképek a csontozásról, az ő instrukcióit követtem annál a műveletnél. Most a fagyból kiengedett, kész húst kiterítettem, sóztam, borsoztam. Rátettem a szalonna szeleteket, a kolbászt kivettem a bélből, kis darabokat szórtam a tetejére. Levágtam 3 szál rozmaringot, középre tettem, majd a húst az aljától felfelé jó szorosan összetekertem. Szakítottam két jó nagy alufólia darabot, egymás után mindkettőbe beletekertem. Tepsibe 4 dl vizet tettem, belehelyeztem a betekert húst és 180 fokos sütőben 2 óra hosszáig pároltam. Kivettem, kitekertem a fóliából, és az akkor már pecsenyelévé vált folyadékban zsírjára sütöttem.
Amikor kiemeltem a zsírból, akkor a még lógó húsrészeknél megkötöztem, hogy szép formásra hűljön ki. Mielőtt este jöttek a vendégek, lebontottam a spárgát róla és felszeleteltem.
Hipp-hopp elfogyott:)
Azt meghiszem! :D Engem sem kellene különösen instállni, hoyg megegyem!:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet ez a töltelék, és amilyen egyszerű, annyira nagyszerű is. :)
Képzeld, én azóta sem csináltam ilyesmit. De most is van csirkém, úgyhogy jó ötletet adtál az ünnepre. Pont jó lesz hideg ételnek! Idejében el tudom készíteni.
Nagyszerű, nagyon gusztuosos és nem egy időigényes étel
VálaszTörlésDöbbenet, szerintem nekem egy egész nap kellene arra, hogy szegény jószágot csontmentesítsem...
VálaszTörlésDe a végeredmény biztosan mennyei lehet, úgyhogy egyszer talán rászánom azt a napot. :D
Gondolom nem volt ideje kihűlni igaz.:) Nagyon jól néz ki !!!
VálaszTörlésEdit, ha ti - te és Gabah - nem főztök ilyet, akkor én sem kezdek neki soha:)
VálaszTörlésBianka, onnan kezdve, hogy a csirke ott fekszik előtted, onnan jóformán csak a sütő dolgozik.
Csipet, a te ügyességeddel szerintem te is elcsodálkoznál, hogy kb. 45-60 perc alatt végeznél...
Ré, azért volt ideje kihűlni, mert eldugtam a hideg kamrában:))
Hűha, nagyon jól hangzik! A terrint már meg sem említem, nagyon guszta lett!
VálaszTörlésNagyon megkóstolnám!!!
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésCsodaszép, és nagyon ügyes vagy, jövök kóstolni!:-)
VálaszTörlésHEHE... :)
VálaszTörlésKata, nézz be hozzám, van Neked ott valami:-)
VálaszTörlésLányok köszi:)
VálaszTörlésLatsia, láttam már nálad, köszi, majd megválaszolom, de éppen szalad a konyha meg minden, kicsi időt kérek szépen...