10 dkg kecskesajt
2 dl tejszín
só, bors, csípős pirospaprika
parmezánsajt a tetejére
Az olajat felhevítem, ráteszem a medvehagymát, kicsit megpirítom rajta, de nem viszem túlzásba:) Ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, kicsi csípőset szórok rá. Beleteszek kecskesajt darabkákat, beleolvasztom.Közben megfőzöm a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint, a szószba teszem.
A tányéron megszórtuk parmezánsajttal. (kb. 20-25 perces étel)
* A medvehagymát alaposan megmostam, igyekeztem törlőkendők között megszárítani. Jókaja ötlete alapján késes aprítóban egy kis olívaolajjal apróra vágtam, tárolóedénybe, majd mélyhűtőbe tettem annyit, ami a tésztakészítés után megmaradt. Jókaja szerint az olaj megakadályozza, hogy teljesen összefagyjon, kanállal fogok tudni belőle kaparni, amikor szükségem lesz rá.
Mennyei, kérhetek ?
VálaszTörlésSzuper recept!
VálaszTörlésHol sikerült medvehagymát lőni????
VálaszTörlésKöszi :-)
Bevallom, nem tudtam, mi ez a "cicás" tészta ;) és megnéztem a linket. Aztán rájöttem, hogy még rég vettem egy ilyen csomaggal (trikoloros), csak nem tudtam mire használjam. Szuper recept! Ki kellene próbálnom. :)
VálaszTörlésBianka, nem kellett eltenni maradékot, befaltuk egy ültő helyünkben:)
VálaszTörlésLivi, köszi!
Viki, Pesten voltam a hétvégén és beiktattunk egy piaclátogatást is a lányommal...
Ami, nekem már nincs több ebből a tésztából sajnos, akkor vettem, amikor egyszer volt a Lidl-ben. Nagyon jó tartása van, szerintem nem is lehetne szétfőzni, nagyon tetszik.
Oh :-( Pedig mán azt hittem :-)
VálaszTörlés