Ez a recept az előző Kifőztük újságban jelent meg. Még bőven aktuális lehet, nálunk pl. van még egy kis sonkamaradék. Ezt a palacsintát nem csak húsvétkor szoktam készíteni, mert másmilyen füstölt hús, sonkafelvágott vagy bármilyen sült hús maradéka is jó lehet hozzá. A receptet egy kedves kis barátnőmtől kaptam néhány éve, ő azt mondta, ez az egyik kedvenc étele. Rita, ha olvasol, elmondom, hogy mi is nagyon megszerettük:)
Hozzávalók 12 palacsintához:
20 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
1,5-2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott margarin
1 mokkáskanál só
margarin a serpenyő és a tepsi megkenéséhez
a töltelékhez:
25 dkg sonka vagy húsféle apróra vágva vagy darálva
2 kis doboz tejföl (2x175 g)
15 dkg reszelt sajt
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
csipet őrölt kömény
szükség szerint kevés só
A palacsintához előkészítek egy keverőtálat és egy kézi habverőt. A tálba szórom a lisztet és a sót, beleteszek a 2 tojást és a tej felét, elkezdem a habverővel keverni.
Keverés közben apránként hozzáteszem a többi folyadékot, a végén az olvasztott margarint. A lényeg, hogy sima, könnyen keverhető tésztánk legyen. Ezt minimum egy fél óra hosszára hűvös helyre teszem pihenni.
A töltelékhez összekeverem a fele tejfölt a hússal, a sajt 2/3-ad részével és a fűszerekkel. Egy nagy teflonos tepsit kikenek zsiradékkal.
A masszából kisütöm a palacsintákat. A kész palacsintákat megkenem a töltelékkel, négybe hajtom.
Elrendezem a tepsiben, majd megkenem a maradék tejföllel és megszórom a fennmaradt reszelt sajttal. 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megpirítom, vigyázva, hogy ki ne száradjon.
Keverés közben apránként hozzáteszem a többi folyadékot, a végén az olvasztott margarint. A lényeg, hogy sima, könnyen keverhető tésztánk legyen. Ezt minimum egy fél óra hosszára hűvös helyre teszem pihenni.
A töltelékhez összekeverem a fele tejfölt a hússal, a sajt 2/3-ad részével és a fűszerekkel. Egy nagy teflonos tepsit kikenek zsiradékkal.
A masszából kisütöm a palacsintákat. A kész palacsintákat megkenem a töltelékkel, négybe hajtom.
Elrendezem a tepsiben, majd megkenem a maradék tejföllel és megszórom a fennmaradt reszelt sajttal. 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megpirítom, vigyázva, hogy ki ne száradjon.
HÚÚÚÚ ez nagyon ott van. El is mentem, köszönöm
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet!!!
VálaszTörlésJól néz ki ahogy a sajt ráolvadt... nyamm :)
Nálunk is palacsinta volt műsoron :-)) Egész hasonló, némi spenóttal kiegészítve!
VálaszTörlésTelitalálat recept!
VálaszTörlésFolyik a nyálam. :)))
Sört is kérhetek hozzá?
Ki kell próbáljam, még sosem csináltam ilyen palacsintát, jól néz ki :)
VálaszTörlésNem fogjátok elhinni, de eltűnt innen a köszönős kommentem, bocs...
VálaszTörlésLányok, köszi, süssétek meg:)
Raindrop, sör természetesen jár hozzá!
Jutka, szerintem finomabb, mint amilyennek látszik:)