Annyira eperszezon van már, hogy meg sem kíséreltem volna anélkül nevezni az aktuális VKF-re, amelyet most Duende írt ki; nagyon jó témát eszelt ki, afrodiziákumot tartalmazó ételekkel, italokkal lehet nevezni. Valami olyat kerestem, ami nem szokványos. Sikerült is itt egy olyan salátát találjak, amely elég megosztó lehet, de nálunk a saláta őrület kellős közepén nem okozott problémát még a férjemnek sem. Inkább édeskés, mint savanyú, mégis inkább saláta, mint édesség. Azért az eredetihez képest tompítottam az édességén, de szerintem a karakterét így is megtartotta. Van benne avokádó, eper, chili...a többi meg csak egyszerűen kellett hozzá.
Hozzávalók:
2 evőkanál mogyoróolaj
4 teáskanál méz
1 evőkanál almaecet
4 teáskanál citromlé
1 csipet só
fél jégsaláta összetépkedve
1 avokádó - hámozott, kimagozott, négybe vágva, szeletelve
6 nagyobb eper, szeletelve
pirított mandulapehely a tetejére
Az elkészítése roppant egyszerű; az első tömbben lévő ízesítőket alaposan összekevertem. Egy tálba a salátát beletettem, a tetejére kerültek az eper- és az avokádó szeletek, meglocsoltam a dresszinggel. Fél órára hűtőbe tettem.
Tálaláskor megszórtam a tetejét a pirított mandulával.
Hozzávalók:
2 evőkanál mogyoróolaj
4 teáskanál méz
1 evőkanál almaecet
4 teáskanál citromlé
1 csipet só
fél jégsaláta összetépkedve
1 avokádó - hámozott, kimagozott, négybe vágva, szeletelve
6 nagyobb eper, szeletelve
pirított mandulapehely a tetejére
Az elkészítése roppant egyszerű; az első tömbben lévő ízesítőket alaposan összekevertem. Egy tálba a salátát beletettem, a tetejére kerültek az eper- és az avokádó szeletek, meglocsoltam a dresszinggel. Fél órára hűtőbe tettem.
Tálaláskor megszórtam a tetejét a pirított mandulával.
Olyan szééép! :)
VálaszTörlésIzgalmasan hangzik. Nagyon szép
VálaszTörlésDe szép!:-)) Azokkal a virágokkal,nagyon szépséges!:-))
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg szép volt:) és jó is! A virág meg az udvarról jött, azt mutatja, hogy egyszer majd lesz nekem is valamennyi a csüngő epreimen...
VálaszTörlésJesszusom, de szééééééééééééééééééép!
VálaszTörlésKöszi:) az eper rendkívül fotogén, legszívesebben teleraktam volna a bejegyzést képekkel...
VálaszTörlésHmmmm.... de jól hangzik! Ez nagyon nekem való recept, ki is fogom próbálni a 7végén!
VálaszTörlésÉs az a fotó a kis virággal... engem is magával ragadott... :)) Nagyon szép!
Felhőlány, köszi:) azt a virágot pedig feláldoztam... Nekem csüngő eprem van, rengeteg virággal, habár már most elkezdtek nőni a szemek is.
VálaszTörlés