2010. június 2.

Málnás rebarbara krémleves


Kedves barátnőmtől kaptam egy jó nagy kupac rebarbarát; akkor, amikor azt hittem, hogy ez a szezon is úgy zajlik le, hogy nem is látom ezt a növényt... rögtön el is kezdtem beosztani, mire fogom felhasználni.
Először is levest szerettem volna főzni belőle. Sok helyen láttam eperrel kiegészítve, de mire odakerült a sor, olyan rossz idő lett, hogy kedvem nem volt itthonról kimozdulni. Maradt a mélyhűtő, benne egy csomag gyönyörű, mélyhűtött málnával. Nem volt kérdés, mivel párosítom a rebarbarámat:)

Hozzávalók 4 tányér leveshez:

25 dkg rebarbara tisztítva mérve, kisebb darabokra felszeletelve
15 dkg cukor + annyi, amennyit az ízlésünk kíván
1 púpos teáskanál vaníliás pudingpor
1 dl tejszín
7 dl víz
1 marék málna
3 zöld kardamommag
csipet só
kevés őrölt szegfűszeg

A tálaláshoz tejszínhab és néhány szem málna

A 15 dkg cukrot száraz edényben felolvasztottam. Hozzátettem a rebarbarát, kevergettem, amíg levet eresztett. Beletettem a sót, a szegfűszeget és a kardamom pici magjait, majd a pudingport is. 1 dl hideg vízzel felengedtem, beletettem 1 maréknyi málnát. Levettem a tűzről és összeturmixoltam. Beleöntöttem a tejszínt és 6 dl vizet, felforraltam, utána ízesítettem cukorral, majd kihűtöttem.
A tányéron tejszínhabot és málnaszemeket tettünk a tetejére.

Mit mondjak? isteni finom volt...

11 megjegyzés:

  1. Nagyon izaglmasan hangzik. Remek képek

    VálaszTörlés
  2. Valóban csodás képeket készítettél!
    Látom, Te is zöld rebarbarával dolgoztál, nem volt túl savanyú?
    Mindenesentre nagyon guszta kis levest készítettél :)))

    VálaszTörlés
  3. Fú... Ez valami mennyei lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Hát ez málnával is nagyon finom lehetett! Meg szép is:)

    VálaszTörlés
  5. Húú ez nagyon guszta és biztos finom is volt. A kép meg egyszerüen csodálatos.

    VálaszTörlés
  6. Lányok, köszönöm, kedvesek vagytok:)

    Ami megkóstoltam, nekem nem volt nagyon savanyú; de én a pöszmétét is eszem magában, lehet, hogy nem vagyok referencia...

    A fényképpel most én is elégedett vagyok:) nem is értem, hogy van az, hogy egyszer csapnivaló fotók kerülnek ki a gépből, máskor meg szinte mindegyik jó?!
    Kéne már egy jó gép, de ahhoz kéne egy szponzor is...

    VálaszTörlés
  7. Ez fantasztikus Kata! Imádom a zöld kardamommagot és a rebarbarához szerintem zseniális párosítás, igazán illik hozzá! :)
    Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  8. Duende, Ottis, köszi nektek is:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek a képeid :)

    VálaszTörlés