Úgy néz ki kívülről, hogy csak fagyit és édességeket eszünk mostanában, de ez csak a látszat. Főzök én mást is, a tavaly és tavalyelőtt nyáron bevált zöldséges ételeket esszük, de újdonság igazán mostanában csak a Kifőztük újságba készül. Érdemes lesz a következőket is letölteni, mert a többiekkel együtt sok finomsággal készülünk.
A képen látható sorbet pedig Millie-nél olvasható, málnás változatban. Én is arra készültem, de a kertünkben a néhány epertövön hirtelen lett 2 maroknyi gyönyörű piros gyümölcs. Gondolkoztam, hogy mit csináljak belőle, és hirtelen eszembe jutott ez a sorbet. Leszedtem a gyümölcsöt, előkészítettem az alapot, másnap pedig a fagyigép elkészítette. Kisebb az adag, mert nem mertem a gépbe többet tenni, de talán bírta volna az eredeti mennyiséget is.
Hozzávalók 3 adaghoz:
20 dkg érett eper
6 dkg kristálycukor
3 dl száraz rozé bor
csipet só
A hozzávalókat egy kis lábosba tettem, felforraltam, kb. 1 percig forraltam; lehet, hogy még kellett volna egy kicsit, mert teljesen nem tudott megfagyni, nyilván nem főtt ki teljesen belőle az alkohol. Az eprekre rányomtam közben krumplitörővel, hogy szétmenjenek. Kihűtöttem, majd passzírozni akartam, de közben meggondoltam magamat (vajon hogy lehet könnyen passzírozni?...) és botmixerrel pépesítettem. Hűtőbe tettem egy éjszakára.
Fogyasztás előtt fagyigépbe tettem, ahol 30 perc alatt nagyjából összeállt a jeges finomság. Hűtött tálkákban szervíroztam.
Igaza van Millie-nek: minden cseppje élmény! Kezdve a színétől, ami tényleg pont olyan volt, mint a fényképen, összehasonlítottam:) az íze pedig semmilyen fagyihoz nem hasonlítható, a rozé találkozása az eperrel, hihetetlenül érdekes kombináció.
Írtam a hozzávalóknál, hogy 3 adag, de kettőnknek sikerült otthon legyűrni:)) És persze nemsokára jön a málnás verzió is...
A képen látható sorbet pedig Millie-nél olvasható, málnás változatban. Én is arra készültem, de a kertünkben a néhány epertövön hirtelen lett 2 maroknyi gyönyörű piros gyümölcs. Gondolkoztam, hogy mit csináljak belőle, és hirtelen eszembe jutott ez a sorbet. Leszedtem a gyümölcsöt, előkészítettem az alapot, másnap pedig a fagyigép elkészítette. Kisebb az adag, mert nem mertem a gépbe többet tenni, de talán bírta volna az eredeti mennyiséget is.
Hozzávalók 3 adaghoz:
20 dkg érett eper
6 dkg kristálycukor
3 dl száraz rozé bor
csipet só
A hozzávalókat egy kis lábosba tettem, felforraltam, kb. 1 percig forraltam; lehet, hogy még kellett volna egy kicsit, mert teljesen nem tudott megfagyni, nyilván nem főtt ki teljesen belőle az alkohol. Az eprekre rányomtam közben krumplitörővel, hogy szétmenjenek. Kihűtöttem, majd passzírozni akartam, de közben meggondoltam magamat (vajon hogy lehet könnyen passzírozni?...) és botmixerrel pépesítettem. Hűtőbe tettem egy éjszakára.
Fogyasztás előtt fagyigépbe tettem, ahol 30 perc alatt nagyjából összeállt a jeges finomság. Hűtött tálkákban szervíroztam.
Igaza van Millie-nek: minden cseppje élmény! Kezdve a színétől, ami tényleg pont olyan volt, mint a fényképen, összehasonlítottam:) az íze pedig semmilyen fagyihoz nem hasonlítható, a rozé találkozása az eperrel, hihetetlenül érdekes kombináció.
Írtam a hozzávalóknál, hogy 3 adag, de kettőnknek sikerült otthon legyűrni:)) És persze nemsokára jön a málnás verzió is...
Meseszép!!!
VálaszTörlésEper július végén... Te szerencse jánya :-))
Hű ez igen, de nekem az első mondatod tetszett a legjobban :)))
VálaszTörlésGyönyörű színe van, hát még milyen finom lehet!
VálaszTörlésGyönyörű! :)
VálaszTörlésHát igen, sajnos ez az idén már nem biztos, hogy szóba jöhet...
Nálam is rengeteg eper terem még mindig.
VálaszTörlésNagyon szép a színe a fagyinak.
Lányok, akik azt írtátok, hogy az idén már nem aktuális, nem gondoltatok a mélyhűtött eperre? szerintem bőven lehet abból is, meg málna még van sok helyen, nem hiszem, hogy abból rosszabb lenne!:)
VálaszTörlésViki, írtam, a lehetőség előtted van:) én 3 évvel ezelőtt 3 tővel indultam.
Bianka, aranyos vagy:)
Csipet, Felhőlány, igen, annyira szép volt a színe, hogy tudtam volna még gyönyörködni benne, de jobbnak láttam idejében megenni:)
Belly, akkor neked lesz a legkönnyebb utánozni!
Micsoda szín! Gyönyörű,és tényleg jó lesz ez málnából is..
VálaszTörlésMoha, igen, nálunk is lesz feltétlenül abból is még!
VálaszTörlés