2010. július 12.
Málna fagyi
Összegyűjtöttem 20 dkg málnát a kiskertemben, fagyikészítéshez; mit mondjak? érdemes volt!
Chilii-nél olvastam eperfagyit, azt "málnásítottam" meg. Mennyei volt, élt kb. fél órát:)
Hozzávalók (kisebb űrtartalmú fagyigéphez):
2 dl (házi)tej
2 dl tejszín
csipet Himalaya só
1 teáskanál vanília kivonat
4 tojássárga
6,5 dkg cukor
20 dkg málna
2 lapos evőkanál cukor
2 evőkanálnyi citromlé
A tejet és a tejszínt a sóval és a vaníliával forráspontig melegítettem. Közben a tojássárgákat a cukorral kézi habverővel habosra kevertem, majd a meleg tejes keverékből is hozzáöntöttem néhány evőkanálnyit, ezzel is átkavartam. Az elegyet beleöntöttem a lábosba, és sűrűsödésig főztem kisebb lángon, majdnem állandóan kevergetve. Hideg vízbe tettem hűlni, majd hűtőben hagytam egy éjszakát. A málnát is összeturmixoltam a cukorral és a citromlével, azt is a fagyialap mellé tettem pihenni.
Másnap a két edény tartalmát összekevertem és fagyigépbe tettem.
Nagyon-nagyon finom volt!!
Fenséges
VálaszTörlésWOW! Azt hiszem imádnám :)
VálaszTörlésJajj, de szépséges:)) de jó lenne bele kanalazgatni:))
VálaszTörlésMmmm, csodás, imádom a főzött gyümölcsfagyit (is)! :)))
VálaszTörlésValóban mennyei lehetett!!! Most itt nyelek jókorákat és szemezek vele. Nekem nincs fagyi gépem, így csak ácsingózok az ilyen finomságok után.:))
VálaszTörlésKöszi lányok! a kóstolgatást már nem tudom biztosítani, mert hihetetlen hamar fogyott el az egész mennyiség!
VálaszTörlésGizi, valami csereberét kéne megejtsünk: te hozod a málnát, nálunk meg itt van a fagyigép és befagyizunk! mit szólsz hozzá?
De tudod, ott van neked a félóránként kevergetős módszer is, ha nem akarsz ilyen messzire utazni...habár én sajnálom; a mi 3 bokrunk csak saját magához képest terem jól, a mi tempónkat sajnos nem tudja követni:(
Pont málnafagyireceptért jöttem fel. Nem is keresek tovább, szuper!:-)) Csak ez az egy éjszaka hűtés zavar, de kibírjuk(talán):-))
VálaszTörlésAndi, milyen lett?
VálaszTörlés