2010. augusztus 17.

Csokifagyi Mohától


Már áradoztam Moha csokifagyijáról, most megírom azt is, hogy készült nálam. Alapanyag hiány miatt kicsit másból, mint az eredeti, de szerintem így is jó lett.

Hozzávalók:

4 dl habtejszín
2 dl cukrozatlan sűrített tej
1 tubus cukrozott sűrített tej ( 170 g )
3 tojássárgája
5 dkg fehér csokoládé
15 dkg étcsokoládé (60 %-os Tibi)
2 evőkanál sötét holland kakaópor
2 evőkanál rum

Egy edénybe tettem a tejszínt, a tojássárgákat és a sűrített tejeket, kézi habverővel folyton kevergetve, közepesnél kicsit kisebb lángon besűrítettem, majd hozzászórtam a szitált kakaóport is. Levettem a tűzről és beletördeltem a csokikat, valamint hozzáadtam a rumot is. Addig kevertem, amíg a csokik elolvadtak, ezután hideg vízben kihűtöttem és hűtőbe tettem másnapig.
Másnap a sűrű krémet robotgéppel, a legmagasabb fokozaton, jó sokáig, kemény habbá vertem. Dobozokba tettem - látszik a képen, hogy annyira jó állaga lett, hogy még mintát is lehetetett formázni belőle -, és mélyhűtőben megfagyasztottam.

Hűtőből kivéve nem is kellett sokat várni, hogy enni lehessen. Nagyon jó állaga és isteni finom íze van! (függő lettem, most is van a hűtőben 2 kis dobozzal belőle...)

Moha, köszi!

6 megjegyzés:

  1. Hű micsoda finomság nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. most jövök a kertből...
    a gyerekek épp ezzel fogadtak: csináljak fagyit :)

    VálaszTörlés
  3. Kata nagyon szívesen! Te olyan gyönyörűen tudod lefotózni a fagyikat, az embernek itt csorog a nyála....

    VálaszTörlés
  4. Bianka, köszi!

    Renáta, remélem azóta van fagyi nálatok is:)

    Moha, tőled ez nagyon nagy dicséret, köszi! biztosan megérdemlem?

    Raindrop, egészségedre!;)

    VálaszTörlés