2010. augusztus 28.

Göngyölt sajtos csirkecombok

A Kifőztük 6. számában grilles receptjeim is megjelentek. Ez az egyik közülük, érdemes kipróbálni! no meg a többit - nem csak a sajátjaimat, hanem a többiekét is -; hozzájuthattok egyben az összes recepthez, mindössze le kell tölteni a megszokott módon a Kifőztük oldaláról.




Hozzávalók személyenként:

2 kicsontozott csirke felsőcomb
1 teáskanál paprikapüré (lehet csípős is)
2 aszalt paradicsom darabokra vágva (elhagyható)
(olíva)olaj
2 kb. 5 cm hosszú sajtrúd, lehetőleg rántani való sajtból
néhány bazsalikomlevél vagy 1 teáskanál szárított

őrölt bors


A combokat még nagyobbra nyitjuk; a szélső, vastagabb részeinél késsel bevágjuk kissé (kb. 1 cm-t) és széthajtjuk, így majd nagyobb lesz a felület, könnyebben tudjuk összegöngyölni.



A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajat csurgatunk mindkét oldalukra, ujjainkkal belepaskoljuk. Paprikapürével megkenjük, rászórjuk az aszalt paradicsom darabkákat, teszünk rá bazsalikomleveleket. Az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sajtrudat és összetekerjük a combot, megtűzzük hústűvel úgy, hogy minél jobban bezárjuk a sajtot a közepébe. Néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni.



Grillnyársra húzzuk, faszénparázson megsütjük.

3 megjegyzés:

  1. Rendkívül guszta már nyersen is-ami ritkaság számomra a húsoknál-ezzel a fűszerezéssel! Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon fenséges összeállítás

    VálaszTörlés