Egyszerű hagymás májnak indult, de menet közben – mint sokszor máskor, hirtelen ötlettől vezérelve változott a terv – került mellé még finom, édes kápiapaprika és érett körte is. Ha hiszitek, ha nem, remek volt!
Hozzávalók 2 személyre
35 dkg csirkemáj
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb, édes pritaminpaprika
1-2 érettebb körte
olaj
só
őrölt bors
1-2 evőkanál száraz fehérbor
A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát felszeleteljük, a körtét megtisztítjuk és felkockázzuk.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, amíg üveges nem lesz. Rádobjuk a paprikadarabokat, meglocsoljuk a borral, és kissé megpuhítjuk. Egyszerre tesszük rá a máj- és a körtedarabokat, addig keverjük, míg a máj ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kis lángra tesszük, lefedjük, és még néhány percig pároljuk, amíg a máj belül is megfő.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók 2 személyre
35 dkg csirkemáj
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb, édes pritaminpaprika
1-2 érettebb körte
olaj
só
őrölt bors
1-2 evőkanál száraz fehérbor
A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát felszeleteljük, a körtét megtisztítjuk és felkockázzuk.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, amíg üveges nem lesz. Rádobjuk a paprikadarabokat, meglocsoljuk a borral, és kissé megpuhítjuk. Egyszerre tesszük rá a máj- és a körtedarabokat, addig keverjük, míg a máj ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kis lángra tesszük, lefedjük, és még néhány percig pároljuk, amíg a máj belül is megfő.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Izgalmas összeállítás, nagyon finom lehet
VálaszTörlésAbszolúte szájízem szerint :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik a körtés ötleted! Imádom a gyümölcsöt hússal variálva! :)
VálaszTörlésBianka, Viki, Felhőlány, köszi:)
VálaszTörlés