A recept a Kifőztük újságban jelent meg, alkalmas kekszmintázó henger használatára is. Finom lett, édesanyám pl. nehezen akarta hinni az első kóstolás után sem, hogy én sütöttem, nem pedig valami bolti "csoda" került a birtokába. Kakaós és capucccinós, nagyon finom! Ha valakinek nincs kekszmintázó hengere, akkor sütipecséttel is díszítheti.
Hozzávalók
13 dkg vaj
16 dkg liszt
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg kristálycukor
2 dkg csokoládés capuccinópor
1/4 teáskanál só
1 narancs reszelt héja
1 csapott evőkanál tejföl (amennyitől éppen összeáll)
Nagyobb keverőtálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a capuccinóport és a sót. Beleszitáljuk a kakaóport, belereszeljük a narancs héját. A vajat kisebb kockára vágva hozzáadjuk. Ujjainkkal gyors mozdulatokkal az egészet összemorzsoljuk, de használhatjuk ehhez a művelethez a késes aprítógépet is. Kevés tejföl hozzáadásával a tésztát egyneművé gyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük minimum 2 órára, de akár 1-2 napig is hagyhatjuk pihenni.
Felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, majd lazán átgyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 4 mm vékonyra. Beszórjuk kevés liszttel a tetejét, átsimítjuk finoman a kezünkkel, hogy egyformán, vékonyan legyen lisztes mindenhol. A kekszmintázót erősebben rányomjuk, és végiggörgetjük alulról a tetejéig. Ezután szabadon vághatunk belőle olyan alakú és nagyságú kekszeket, amilyeneket szeretnénk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd légkeveréses 160 fokos sütőbe téve nagyjából 13-15 percig sütjük. Akkor van készen, ha az oldalai már szilárdak, a közepük még kissé puha. A tepsin hagyjuk kihűlni. Lezárt kekszes dobozban sokáig elállnak.
Hozzávalók
13 dkg vaj
16 dkg liszt
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg kristálycukor
2 dkg csokoládés capuccinópor
1/4 teáskanál só
1 narancs reszelt héja
1 csapott evőkanál tejföl (amennyitől éppen összeáll)
Nagyobb keverőtálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a capuccinóport és a sót. Beleszitáljuk a kakaóport, belereszeljük a narancs héját. A vajat kisebb kockára vágva hozzáadjuk. Ujjainkkal gyors mozdulatokkal az egészet összemorzsoljuk, de használhatjuk ehhez a művelethez a késes aprítógépet is. Kevés tejföl hozzáadásával a tésztát egyneművé gyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük minimum 2 órára, de akár 1-2 napig is hagyhatjuk pihenni.
Felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, majd lazán átgyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 4 mm vékonyra. Beszórjuk kevés liszttel a tetejét, átsimítjuk finoman a kezünkkel, hogy egyformán, vékonyan legyen lisztes mindenhol. A kekszmintázót erősebben rányomjuk, és végiggörgetjük alulról a tetejéig. Ezután szabadon vághatunk belőle olyan alakú és nagyságú kekszeket, amilyeneket szeretnénk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd légkeveréses 160 fokos sütőbe téve nagyjából 13-15 percig sütjük. Akkor van készen, ha az oldalai már szilárdak, a közepük még kissé puha. A tepsin hagyjuk kihűlni. Lezárt kekszes dobozban sokáig elállnak.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta
Juj de klassz! Külön tetszik benne a narancshéj! Nyami!
S hát ilyet, hogy bolti keksz!? Jaj mááááááááár :-)
Szia:) hogy vagy ??? csoda szép hetet kívánok neked.
Nagyon finom lehet.Érdekes,a kávét én csak sütiben szeretem,de ott nagyon.
Nagyon jól néz ki, biztos jó ízt ad neki a capuccino.
Mindig olyan jó keksz recepteket találok nálad. Egyet már lementettem, de még nem sütöttem meg. Valahogy kevesebbet sütök mostanában. Pedig esténként mindig valami rágcsát ennék, és ugye a boltinál sokkal jobb egy házi készítésű.
Elviszem ezt a receptet is, hátha mégis sütök valamikor... :)
Biztos finomak, olyan kis guszta!
Megjegyzés küldése