Ez a recept is a Kifőztük idei 8. számában jelent meg, a lap ingyenesen letölthető az újság weboldaláról.
Hozzávalók 4 személyre
8 kisebb szelet sertéstarja
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
8 kicsit vastagabb szelet szalonna
só
bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 púpozott evőkanál liszt
olaj
A tarjaszeleteket kiverjük, egyenként megolajozzuk, mindegyik szeletre fokhagymát szórunk, egymásra pakoljuk. Fóliával lefedjük, és néhány órát hűtőben pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. Akkora tepsit, amekkorában a hússzeletek elférnek, vékonyan kiolajozunk.
Serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a megsózott, paprikás lisztbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalukon pirosra sütjük benne, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. A szeletek tetejére kakastaréj-szerűre vágott szalonnát fektetünk.
200 fokosra melegített sütőben 15-20 percig fóliával lefedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a szalonnás tarjaszeleteket. Ez utóbbi műveletnél, ha van, használjunk grill fokozatot, hamarabb készen lesz.
Sült krumplival és sok salátával tálaljuk.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. Akkora tepsit, amekkorában a hússzeletek elférnek, vékonyan kiolajozunk.
Serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a megsózott, paprikás lisztbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalukon pirosra sütjük benne, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. A szeletek tetejére kakastaréj-szerűre vágott szalonnát fektetünk.
200 fokosra melegített sütőben 15-20 percig fóliával lefedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a szalonnás tarjaszeleteket. Ez utóbbi műveletnél, ha van, használjunk grill fokozatot, hamarabb készen lesz.
Sült krumplival és sok salátával tálaljuk.
De jó megoldás sütőben sütni! Vizet nem kell aláönteni, nem lesz száraz? vagy túl ropogós? Igaz a tarja nem száraz hús és a szalonna is körbesimogatja a hússzeleteket, tovább gondolva- a paprikás liszt bevonja teljesen, nem engedi ki a saját levét... Na, ezt megbeszéltük :D Egyszóval- guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta!! Ebédre szívesen bevállaltam volna.:)
VálaszTörlésNagyon guszta! Már én ebédeltem de egy kis adagot vacsorára kérnék ha maradna?:)
VálaszTörlésMennyei eledel:) Sok sok salátával már jöhet is:)
VálaszTörlésFérjem nagy kedvence
VálaszTörlésKata, meghívlak egy bakancslista játékra, nézz be hozzám légyszíves:-))))
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!
VálaszTörlésVicuska, sajnos a boltokban kapható húsok elég sok vizet tartalmaznak, ezért nem feltétlenül kell tenni hozzá; de ha tennék, akkor talán inkább egy kis száraz bort öntenék alá:)
Anikó, köszönöm szépen az invitálást, remélem, odaérek nemsokára:)
Köszönöm az ötletet :)
VálaszTörlés