2011. december 1.

Gesztenyés-aszalt paradicsomos töltött csirkecomb


Még egy gesztenyés ennivaló:) Bevallom, beleszerettem a natúr gesztenyébe.... Rendkívül hasznos, sok dologhoz illik.

Most egy "klasszikus" ételt mutatok, ami a Kifőztük novemberi számában jelent meg, az újság letölthető a bejelölt oldalról. A gesztenye töltelékben is kiváló, de ez nem meglepetés, már fiatal koromban is olvastam róla újságokban. Végre most itt volt előttünk, az asztalon, meg is ettük:))

Hozzávalók 4 személyre

8 nagyobb csirke felsőcomb
15 dkg Maroni natúr gesztenye
3 szikkadt zsömle vagy 25 dkg kenyér
maréknyi aszalt paradicsom
2 tojás

bors
gyömbérbor

a sütéshez:
kevés zsiradék

A tisztított combokat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A zsömléket negyedeljük, vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Kézzel tálba morzsoljuk, belekeverjük a gesztenyét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk bele. A tölteléket a combok bőre alá simítjuk, kevés zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Fél deci vizet öntünk mellé, és 200 fokos sütőben fóliával letakarva kb. 40 perc alatt megpuhítjuk. A fóliát levéve a tetejét szép pirosra sütjük.

5 megjegyzés:

  1. Na és hogy ízlett? mert első olvasatban finomnak tűnik :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta! Nagyon finom lehet, bár még gesztenyét ilyen formában nem kóstoltam.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta finomság. Jó ötlet a gesztenyét aszalt paradicsommal párosítani. :)

    VálaszTörlés
  4. Izgalmas párosítás, biztosan nagyon finom, már csak a kép alapján is!

    VálaszTörlés
  5. Vicuska, ha nem lett volna finom, nem kerül be sem az újságba, sem ide;) és mostanában jóval magasabban van ez a mérce, mint régebben. Tele vagyok szép fotókkal, amik mennek a "kukába", mert nem igazán volt olyan az étel, amilyennek elképzeltem. Ezért is ritkultak meg a bejegyzések is.

    Éva, bátran próbáld meg, mert tényleg finom!

    Petra, igazán jó ötlet volt:)

    Hankka, köszi!

    VálaszTörlés