Citromhab-nál találtam a receptet, és örültem, mert volt egy kicsivel több fehér csoki a polcon, ami sürgős felhasználásra várt. Igaz, változtattam, mert volt őrölt mogyoró is, amit valamibe bele kellett tenni, így több legyet ütöttem egy csapásra:) Azért legközelebb még megturbózom azzal, hogy egész mogyorót pirítok, és azt durvára darálom; szerintem azzal még finomabb lesz! De az eredmény így is túlszárnyalta a reményeimet!:)
Hozzávalók
150 g fehér csokoládé
40 g vaj
2 tojás
60 g cukor
100 g (durvábbra) őrölt (pirított) mogyoró
210 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál málnapiros ételfesték (elmaradhat)
a hempergetéshez:
kristálycukor
porcukor
A csokoládét a vajjal összeolvasztjuk, majd néhány percet hűlni hagyjuk. Ezután csomómentesre keverjük a tojásokkal és az ételfestékkel. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, a cukrot és a sütőport.
A lisztes keveréket a csokoládés masszához adjuk, alaposan összedolgozzuk, és 1,5-2 órán át hideg helyen pihentetjük.
Gáztepsit sütőpapírral bélelünk (nekem picivel kisebb a sütőm, így nem fért el egy tepsin). A masszából kisebb diónyi gombócokat formázunk, és először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük őket. A golyókat egymástól 5-6 cm távolságra a tepsire rakosgatjuk, majd légkeverésre állított 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt megsütjük.
Ez a keksz ajándékba készült, mert nem diétás darab... Sajnos nem is hiszem, hogy át lehetne alakítani, mert cukormentes fehér csokit én még nem láttam.
Szia!
VálaszTörlésÉn már vettem diétás fehér csokit, szerintem a Müllerben. Üdv. Zsuzsa
Zsuzsa, hálás köszönetem az infóért:) köszi szépen!:)
VálaszTörlés