Megint egy jól sikerült saláta. A lényeg nagy valószínűséggel az önteten van, nagyon jól ízesítette a natúr zöldségeket. A kevés maradék szépen kiegészítette az ízeket, meg rájöttem, nekem kell hozzá egy kis fehérje, hogy ne legyek egy óra múlva farkaséhes.
Hozzávalók:
4 laskára vágott fejeskáposzta levél
1 apróra vágott lilahagyma
10-12 medvehagyma levél vastag csíkokra vágva
3 db retek csíkokra vágva
néhány szelet csípős zöldpaprika
maradék párolt rizs és néhány húskocka
Öntet:
2 kávéskanál dijoni mustár (currys)
2 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál méz
4 evőkanál olívaolaj
tengeri só, frissen őrölt bors
Az összevágott zöldségeket és a többi belevalót egy tálban összeráztam. Az öntethez valókat összekevertem, tálaláskor öntöttem a saláta alapra.
Fél darab rozsos riegelt ettem hozzá, az adag felével dugig jóllaktam.
Imádom a salátákat. Jöhet bármennyi és bármilyen
VálaszTörlésFúú, én ebből kérek szépen! Nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésHihi :-)))
VálaszTörlésSzuper!
Látom, te is tobzódsz a medvehagymás variációkban.De finom is nagyon és mindjárt vége a szezonjának.Azt hallottam, le lehet fagyasztani, mint a petrezselymet. Ki kéne próbálni:-))
VálaszTörlésSzia Kata
VálaszTörlésszép hétvégét kívánok neked remélem jól vagy?
puszi..:))
Hát a hétvégi evészetek után ez a saláta lesz nekem az igazi... :))
VálaszTörlés