2010. június 5.

Mojito-hab


Isteni finom édesség, Stahl-recept eredetileg. Finom, hűsítő, de vigyázat; ütős!! Jó sok szesz van benne, csak felnőtteknek ajánlott.

Hozzávalók:

8 evőkanál fehér rum
4 evőkanál porcukor
1 lime reszelt héja és leve
3 dl habtejszín
1 csipet só
mentalevél és babapiskóta a tálaláshoz

A rumot a cukorral jól elkevertem egy kézi habverő segítségével. Hozzátettem a lime héját és levét, valamint a habtejszínt és a sót. Habverő segítségével lágy habot vertem belőle, majd 4 pohárba osztottam, hűtőbe tettem néhány órára.

Tálaláskor meghintettem szeletelt mentával és babapiskótát tettem mellé.

6 megjegyzés:

  1. Húúú, hűűű, anyáááám! :)
    Nagyon bírom a mojitot, ez is tuti lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Azt a mindenit.
    Mi ma italban mojitot készítettünk, nekem alkoholmenteset :)))

    VálaszTörlés
  3. Hűűű ez nagyon frappáns :) Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Köszi a jó ötletet (Stahlnak is), a jövő heti vendégvárásnál bevetem.

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó, hogy nagykorú vagyok, legalább erre nyugodtan "rácuppanthatok." Nagyon "guszti" a fotó.Gratulálok:)))

    VálaszTörlés
  6. Csipet, én is nagyon szeretem, ez nagyon tuti!

    Bianka, akkor hasonlót gondoltunk ki:)

    Livi, piszok hamar készen van, semmi macera, tényleg.

    Ildikó, szívesen:)

    Iván, nagyon kedves vagy, köszönöm:)

    VálaszTörlés