Még mindig hozzájuthatunk zsenge karalábéhoz, amiből el lehet készíteni ezt a salátát. A Kifőztük 5. számában jelent meg, ami innen ingyenesen letölthető, akinek még nincs meg otthon a számítógépén.
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú zsenge karalábé
1 kb. ugyanakkora savanykás (zöld)alma
1,5 dl joghurt
1 lapos teáskanál méz
fél citrom leve
só, bors, petrezselyemzöld, snidling
A karalábé héját levágtam, az almát megmostam, kettévágtam, kiszedtem a magját. Mindkettőt cikkekre vágtam, uborkagyalun vékonyra szeleteltem. A citromlevet rácsorgattam, pici sót szórtam rá, összeráztam.
A joghurtba belekevertem a mézet, a borsot és kevés sót, ráöntöttem az almás karalábéra. Apróra vágott petrezselyemzöldet és snidlinget szórtam a tetejére.
Kb. fél óra múlva fogyasztható, sült húsok mellé köretnek is kiváló.
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú zsenge karalábé
1 kb. ugyanakkora savanykás (zöld)alma
1,5 dl joghurt
1 lapos teáskanál méz
fél citrom leve
só, bors, petrezselyemzöld, snidling
A karalábé héját levágtam, az almát megmostam, kettévágtam, kiszedtem a magját. Mindkettőt cikkekre vágtam, uborkagyalun vékonyra szeleteltem. A citromlevet rácsorgattam, pici sót szórtam rá, összeráztam.
A joghurtba belekevertem a mézet, a borsot és kevés sót, ráöntöttem az almás karalábéra. Apróra vágott petrezselyemzöldet és snidlinget szórtam a tetejére.
Kb. fél óra múlva fogyasztható, sült húsok mellé köretnek is kiváló.
Még egy kis dió, majonéz és kész is a karalábé-Waldorf!
VálaszTörlésBogarat ültettél a fejembe...
VálaszTörlésWaldorfnak is, így is nagyon finom lehet!
VálaszTörlés