2010. augusztus 7.

Mentás és citromfüves cukorszirup + rumos sárgadinnye desszert


Hátha nem ismeri valaki ezt az egyszerű desszertet. Tulajdonképpen ez a kevésbé ízes sárgadinnye feljavításához való, de igencsak jóízű finomság a végeredmény.

Az egyik hozzávaló a cukor, de most sk citromfüves cukorsziruppal helyettesítettem, ami már bent csücsül vagy 2 hete a hűtőmben a mentás párjával együtt, csak még nem használtam semmihez.

A mentás cukorszirup készítését Gabojszánál olvastam, de egyidejűleg ezzel elkészült a citromfüves párja is.

Hozzávalók:

1/2 l víz
50 dkg kristálycukor
csipet só

Összeforraltam, míg kicsit sűrűbb szirup nem lett belőle. Kicsit hűtöttem rajta, kettéosztottam, egyik feléhez 1 jó marék friss mentalevelet, a másikhoz kicsit több citromfűlevelet turmixoltam. Fél napot állni hagytam, majd leszűrtem, hűtőbe tettem.
Szörpként is fogyasztható vagy cukor helyett desszertekbe használhatjuk.

A sárgadinnyés desszert pedig nagyon egyszerű: a dinnyét kockákra vágjuk és tetszés szerinti mennyiségben cukrot vagy cukorszirupot teszünk hozzá, illetve meglocsoljuk némi rummal. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, utána jóízűen megesszük!

3 megjegyzés:

  1. Igazán finom lehet. Egy nehezebb ebéd után maga a bilagit :)

    VálaszTörlés
  2. Minkét szirup zseniális szerintem mindenfajta gyümölccsel-nagyon jó ötlet!!

    VálaszTörlés
  3. Ilyenkor nyáron az én kedvenceim a fagyi és a gyümölcsös édességek, ezekkel sikerül hűteni magamat:) a szirupok meg adalékok hozzá; régóta terveztem, végre megvalósultak.

    VálaszTörlés