Van még fagyi :) Most az a soros, amelynek ötletét Latsiától "loptam", hasonlít is rá, de mégsem ugyanaz. Én a szilvát nagyon szeretem szegfűszeggel, ezért azzal ízesítettem. Nem lett rossz :)
25 dkg mélyhűtött, felezett szilva
kb. 7-8 dkg kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 dl tejszín
1 csipet só
A fagyott szilvát edénybe tettem, rászórtam a cukrot és a sót. Óvatosan, hogy az elején oda ne kapjon, felmelegítettem, majd amikor levet engedett, közepes lángon puhára főztem. Beleöntöttem a tejszínt, rászórtam a szegfűszeget, majd amikor egyet rottyant, levettem a tűzről, kihűtöttem, hűtőszekrénybe tettem. Néhány óra múlva fagyigépbe tettem, ahol nemsokára el is készült.
25 dkg mélyhűtött, felezett szilva
kb. 7-8 dkg kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 dl tejszín
1 csipet só
A fagyott szilvát edénybe tettem, rászórtam a cukrot és a sót. Óvatosan, hogy az elején oda ne kapjon, felmelegítettem, majd amikor levet engedett, közepes lángon puhára főztem. Beleöntöttem a tejszínt, rászórtam a szegfűszeget, majd amikor egyet rottyant, levettem a tűzről, kihűtöttem, hűtőszekrénybe tettem. Néhány óra múlva fagyigépbe tettem, ahol nemsokára el is készült.
Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!
VálaszTörlésCsatlakozom és, ha még maradt, akkor én is szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésKöszi lányok! nem olyan bonyolult és már azóta szezonja is van a szilvának.
VálaszTörlés