Volt fél kiló csirkemájam, elgondolkoztam, mi legyen belőle? Mi is van otthon? hagyma, fokhagyma, aszalt paradicsom, friss majoranna a kertben (szerencsére még teljes pompájában), a többi már csak ráadás...
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
bors
csilipaprika
2 evőkanál tejszín
7-8 aszalt paradicsom
2,5 dkg vaj
1 teáskanál balzsamecetkrém
néhány ág friss majoranna vagy 1 teáskanál szárított
só
A csirkemájat megmostam, megtisztítottam az oda nem való részektől, nagyobb darabokra vágtam. A vöröshagymát és az aszalt paradicsomot apróra vágtam, a fokhagymát összezúztam.
A vajat felforrósítottam, a vöröshagymát üvegesre pirítottam, hozzáadtam a fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Néhány keverés után 2-3 evőkanálnyi vizet öntöttem bele és lassan összepároltam.
Amikor zsírjára sült, újra nagy lángra tettem, beletettem a májdarabokat, kifehérítettem minden oldalukon. Frissen őrölt borssal, csilipaprikával és majorannával szórtam meg. Amikor már éppen csak rózsaszínű volt a belseje, akkor kevés tejszínt és balzsamecetet öntöttem rá, lefedtem.
Néhány perc múlva sült krumplival tálaltam, a tányéron sóztuk.
A vajat felforrósítottam, a vöröshagymát üvegesre pirítottam, hozzáadtam a fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Néhány keverés után 2-3 evőkanálnyi vizet öntöttem bele és lassan összepároltam.
Amikor zsírjára sült, újra nagy lángra tettem, beletettem a májdarabokat, kifehérítettem minden oldalukon. Frissen őrölt borssal, csilipaprikával és majorannával szórtam meg. Amikor már éppen csak rózsaszínű volt a belseje, akkor kevés tejszínt és balzsamecetet öntöttem rá, lefedtem.
Néhány perc múlva sült krumplival tálaltam, a tányéron sóztuk.
5 megjegyzés:
Ez pont jó lenne ma ebédre! :)
Elképesztően jó recept, főleg a paradicsom érdekes benne.
Elvittem, nagyon tetszik!
Hű de jól esne
Raindrop, köszi, referálj majd, hogy sikerült:)
Bianka, tessék csak... kb. 45 perc alatt van készen mindenestől!
Nagyon jól hangzik!
Fincsii:))
Réka, köszi! legyen szép heted!:)
Megjegyzés küldése