2011. március 21.

Póréhagymás rizottó


Nagyon bejött nekünk ez a "műfaj", sorra jönnek a rizottók, meg a póréhagymás ételek is. Az utóbbival is nagy barátságban vagyunk itthon, hihetetlenül kellemes az íze és az illata is. Ebben az ételben pedig mind a két kedvencünk benne van.
A képen "majdnem kész" állapotban látható, amíg vártam a tesztalanyt, csak úgy kattintottam néhányat; de olyan jó lett, hogy nem szeretném, ha a feledés homályába veszne.

Hozzávalók 2 személyre:

1 nagy póréhagyma
15 dkg rizottó rizs
30 dkg csirkemell
néhány olajban eltett aszalt paradicsom
kb. 3 evőkanál olaj (a paradicsom olajából)
4 dl húsleves
1 dl száraz fehérbor

bors

a tálaláshoz:
parmezán sajt

A csíkokra vágott húst kevés olajon megsütöttem, kivettem a wokból, félretettem.
Öntöttem még kicsi olajat, és az alaposan megmosott, felkarikázott pórét átpirítottam rajta. Hozzátettem a rizst, azzal is átkevertem, majd aszalt paradicsomdarabkák következtek, sót és borsot szórtam bele. Felöntöttem a fehér borral, majd elkezdtem adagolni a húslevest, és készre pároltam az ételt. A vége felé beletettem a csirkehúst is.

A tányéron megszórtuk reszelt parmezánnal. Nagyon-nagyon finom lett!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, ebéd előtt vagyok így nem is nézem sokáig!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata!
    Szeretném megköszönni Neked egy díjjal, hogy finom receptekkel és szép fotókkal lepsz meg napi szinten! Kérlek nézz be hozzám a díjért!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Jelentem! jöttem vacsorázni, ha maradt még egy kisebb adag. Húúú ezt nem szabad sokáig nézni, mert annyira gusztam hogy komolyan megkordult a gyomrom.
    Póréhagyma és rizottó imádók vagyunk, tehát semmi akadálya nem lenne.....
    Nagyon gusztaaaaaaaa

    VálaszTörlés
  4. Lányok, köszönöm szépen!:)

    Családi tűzhely, Barbi, köszönöm, hogy rám gondoltatok, nemsokára odaérek, legalábbis remélem;)

    Viki drága, ez 2 személyes adag, tudod, hogy mennyi ideig tartott? pár perc...
    és tényleg isteni, a zUram azóta is emlegeti. Ja és ma mondta, hogy nem lehetne holnap megint rizottót enni? de most megvétóztam:)

    VálaszTörlés