A sült virsli sokat dobott a saláta ízén, érdemes így is kipróbálni. A recept eredetileg a Kifőztük magazin 2016/1. számában jelent meg.
Hozzávalók
2 pár füstölt virsli
4-5 tojás
1 kisebb sonkahagyma
250 g natúr joghurt
3 evőkanál (házi) majonéz
1 csapott evőkanál mustár
3 dkg vöröshagymacsíra
olaj
só
őrölt bors
1/2 piros húsú kaliforniai paprika
A tojást keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd cikkekre vágva finoman sózzuk. A virslit körben, kevés olajon megsütjük, és hidegen 1 cm-es karikákra vágjuk.
A joghurtot, a majonézt és a mustárt elvegyítjük, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a finomra aprított hagymát, a virslit és a csíra nagy részét. Óvatosan beleforgatjuk a tojást. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk a kis kockákra vágott paprikával és a maradék csírával.
A receptet a Bioháló támogatta, köszönet érte! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése