Régi Kifőztükös recept. Jó fűszeres, szaftos hús, mi nagyon szeretjük. Bármilyen körettel finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre
kb. 1,2 kg oldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2 cm reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt koriander
csilipor (ízlés szerint)
só
őrölt bors
2 evőkanál zsír
Az oldalast megmossuk, darabokra vágjuk. A megpucolt fokhagymagerezdeket megfelezzük, a húsba tűzdeljük, és megszórjuk a többi fűszerrel. A felhevített zsírban minden oldalán átsütjük. Kicsi vizet öntünk alá, lefedjük, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg az oldalas puha nem lesz, ez kb. 1-1,5 óra. (Ha túl sok levet eresztene, akkor kicsit hamarabb vegyük le a fedőt róla, hogy a víz el tudjon párologni.)
Ezután sütőben vagy grillen pirosra sütjük. Ha tepsiben sütjük tovább, akkor az összes pecsenyezsírt ráöntjük, és 200-220 fokos sütőben készre pirítjuk. Ha grillezünk, akkor az oldalasdarabokat sülés közben időnként zsírba mártott ecsettel átkenjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése