A spárgaleves sült spárgából még finomabb, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg zöld spárga
1 l húsleves
1 csomó újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
1 csapott kávéskanál édesítő
1 teáskanál borecet
a levesbetéthez:
2 keményre főtt tojás
1/2 csokor petrezselyemzöld
2-3 szem pirított dió
só
őrölt bors
A spárga végeit két kezünkbe fogva meghajlítjuk, eltörjük, és a felső részével dolgozunk tovább. Tepsibe rakjuk a megtisztított újhagymával együtt. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt, 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek.
A spárgát és a hagymát 4-5 dl húslevessel összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a borecetet, és felforraljuk. Végül szűrőn átpasszírozzuk.
Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet meg diót, és sóval, borssal ízesítjük.
Tipp: húsleves helyett zöldséglevessel készítve húsmentes, vegetáriánus étrendbe illeszthető levest kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése