Hozzávalók 4 személyre
8 nagyobb csirkefelsőcomb
60 dkg krumpli
2-3 sárgarépa
1-2 vöröshagyma
zsiradék
friss petrezselyemzöld
A húst alaposan megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük.
Közepes tepsit vékonyan kikenünk zsírral, beleszórjuk a zöldségeket. Gazdagon megszórjuk a zöldségkeverékkel, közben meg-megrázzuk a tepsit, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. A húsokat egyenként fűszerezzük, majd a zöldségek tetejére tesszük. Aláöntünk 1-1,5 dl vizet, és a sütőedényt lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 50-60 percig pároljuk az ételt. Ha már minden puha lett, a hőfokot magasabbra téve, fedő nélkül megpirítjuk a tetején lévő húsokat. Tálalás előtt petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése