2010. január 22.

Helyzetjelentés a KataKonyhából


Úgy döntöttem, hogy ezen a héten és talán még a jövő héten is kicsit visszaveszem a hagyományosabb vonalat, visszatérek a régi kedvencekhez. Hétvégén fánkot sütöttünk és csirkecombot, a héten volt már paprikás krumpli, sült kolbász ás hurka, pizza (igaz, kicsit más formában), zöldségleves grízgaluskával.

A képen a tegnapi ebédünk van, zöldborsófőzelék és rántott csirkemáj szezámmagos-lenmagos bundában. Ma pedig - férj kérésére - gulyásleves lesz és fogódzkodjatok meg, tejberizs. A hétvégi menü nagy vonalakban már a fejemben van, de majd írom, persze csak ha készen lesznek a VKF-re készített ételek posztjai.

8 megjegyzés:

  1. De jól néz ki ez is, ráadásul imádom a lenmagot!!!
    :))))

    VálaszTörlés
  2. Én imádom a tejberizst. A borsó főzelék is jöhet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók ezek a hagyományos ételek,mi is szeretjük :)-a tejberizs pedig szuper!!nálunk bármikor jöhet,sőt meg szoktam turbózni gyümölcsrizsnek!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon is jól teszed! :)
    A végén még elfelejt a gasztronépség borsófőzeléket enni!
    Fánkra fel!!!

    VálaszTörlés
  5. A gyengém a borsófőzelék.Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy nagyon elfogult vagyok, de én szeretem ezeket a hagyományos ételeket - és még ki is tudom mondani őket:)) A túl francia, túl külföldi nekem magas..

    VálaszTörlés
  7. Ebben a sorrendben jöhet minden fogás!!:) Milyen régen volt már nálunk is rántott máj, köszi az ötletet!!

    VálaszTörlés
  8. Gabi, én arra jöttem rá tavaly, hogy jobban szeretem a lenmagot, mint a szezámmagot.

    Vali, nagyon finom lett a tejberizs is. Reszeltem bele narancshéjat és csokiszószt csorgattunk a tetejére....hmmm..

    Andi, én is azért döntöttem így, hogy el ne felejtkezzünk róluk:)

    Raindrop, a borsófőzeléket nagyon szeretjük, mégis régen volt. Jó kísérője volt a máj. Fánkot meg mostanában illik is sütni, utána meg azért sütjük, mert finom!

    Belly, te is?:)

    Gyöngyi, mi is szeretjük a hagyományos ételeket, de szívesen esszük az ízlésünknek (és a pénztárcánknak:)) megfelelő újdonságokat, különlegességeket is. Pl. zöldséges tésztákat régen nem főztem - kivéve a káposztást és krumplisat -, most meg ez a paszternákos teljesen megbabonázott bennünket. Viszont nem fogok olyan ételeket készíteni, ami "trendi" ugyan, de nekünk nem ízlene.

    Gizi, örülök, hogy ötletet adtam. A bejelölt linket megnézted? (így nem fröcsög, azóta szívesebben sütöm...)

    VálaszTörlés