2010. április 8.

Sonkával töltött sós palacsinta


Ez a recept az előző Kifőztük újságban jelent meg. Még bőven aktuális lehet, nálunk pl. van még egy kis sonkamaradék. Ezt a palacsintát nem csak húsvétkor szoktam készíteni, mert másmilyen füstölt hús, sonkafelvágott vagy bármilyen sült hús maradéka is jó lehet hozzá. A receptet egy kedves kis barátnőmtől kaptam néhány éve, ő azt mondta, ez az egyik kedvenc étele. Rita, ha olvasol, elmondom, hogy mi is nagyon megszerettük:)

Hozzávalók 12 palacsintához:

20 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
1,5-2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott margarin
1 mokkáskanál só
margarin a serpenyő és a tepsi megkenéséhez

a töltelékhez:
25 dkg sonka vagy húsféle apróra vágva vagy darálva
2 kis doboz tejföl (2x175 g)
15 dkg reszelt sajt
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
csipet őrölt kömény
szükség szerint kevés só

A palacsintához előkészítek egy keverőtálat és egy kézi habverőt. A tálba szórom a lisztet és a sót, beleteszek a 2 tojást és a tej felét, elkezdem a habverővel keverni.


Keverés közben apránként hozzáteszem a többi folyadékot, a végén az olvasztott margarint. A lényeg, hogy sima, könnyen keverhető tésztánk legyen. Ezt minimum egy fél óra hosszára hűvös helyre teszem pihenni.


A töltelékhez összekeverem a fele tejfölt a hússal, a sajt 2/3-ad részével és a fűszerekkel. Egy nagy teflonos tepsit kikenek zsiradékkal.

A masszából kisütöm a palacsintákat. A kész palacsintákat megkenem a töltelékkel, négybe hajtom.


Elrendezem a tepsiben, majd megkenem a maradék tejföllel és megszórom a fennmaradt reszelt sajttal. 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megpirítom, vigyázva, hogy ki ne száradjon.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

HÚÚÚÚ ez nagyon ott van. El is mentem, köszönöm

Livi írta...

Nagyon fincsi lehet!!!
Jól néz ki ahogy a sajt ráolvadt... nyamm :)

Chef Viki írta...

Nálunk is palacsinta volt műsoron :-)) Egész hasonló, némi spenóttal kiegészítve!

Raindrop írta...

Telitalálat recept!
Folyik a nyálam. :)))
Sört is kérhetek hozzá?

Jutka írta...

Ki kell próbáljam, még sosem csináltam ilyen palacsintát, jól néz ki :)

Kata írta...

Nem fogjátok elhinni, de eltűnt innen a köszönős kommentem, bocs...

Lányok, köszi, süssétek meg:)

Raindrop, sör természetesen jár hozzá!

Jutka, szerintem finomabb, mint amilyennek látszik:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin