2010. június 14.

Cseresznyés mangófagyi


Megindult nálunk is a fagyikészítés, csak a posztolás maradt el; ezt most sikerült lefényképezni, igaz, nagyon gyorsan olvadt. Ennek két oka is van: egyik, hogy a kis tartályos fagyigépembe éppen csak belefért, tehát most kicsit kevesebb hozzávalót írok, mint amit beletettem; a másik pedig az, hogy iszonyú meleg lett, bent is 26 fok felett voltunk, ez pedig nem segített a fagyasztásban... (Arról meg nem is beszélek, hogy előtte lett készen az ebéd is, azt is energia főzte, talán jobb választás lett volna egy gazpacho.)

Tehát a fagyi:

Hozzávalók:

1 érett mangó
1 kisebb marék érett cseresznye (nekem kicsi kezem van:))
2 dl sűrített tej
kb. 1 dl tejföl
10 dkg nádcukor
csipet só
fél citrom leve

A gyümölcsöket kimagoztam, leturmixoltam. Hozzátettem a többi alkotórészt és kézi habverővel simára kevertem, bő fél napot a hűtőben hűlt és pihent.
Másnap a fagyigép készre kavarta.

Nagyon kellemes, kicsit savanykás-édeskés lett, jólesett a nagy melegben!

(Én megettem a citromfüvet is, szerintem jól illett hozzá.)

9 megjegyzés:

  1. Hű de izgalmas párosítás. Isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Isteni kombó!!!

    Nálunk 30 fok van benn... Még jobban olvadna :-D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!! Én pont így szeretem, isteni finom lehetett.:)

    VálaszTörlés
  4. Lányok köszi! nem sok ideje volt olvadni...

    VálaszTörlés
  5. Kata, kaptam én is egy fagyigépet... de nem egészen világos az, hogy ha csak hideg hozzávalókat keverek össze, akkor be kell hűteni, mielőtt a fagyigépbe teszem?
    És teljesen fagyasztásig kell vele kevertetni, vagy még be kell tenni a mélyhűtőbe is?
    Köszi, ha segítesz!:-)

    VálaszTörlés
  6. Latsia, az a probléma, hogy ha nem teljesen hideg a trutyi, amit beöntesz a fagyigépbe, akkor nem fog összeállni, megfagyni a fagyi rendesen. Nem tudom, neked milyen géped van, lehet, hogy jobb, mint az enyém, de leírom, hogy az enyém hogy működik, akkor megérted.

    Tehát összekeverem, megfőzöm, készre csinálom a fagyimasszát. Utána beteszem a hűtőbe legalább fél napra, hogy biztosan totál áthűljön minden porcikája, de valószínűleg ha sietnél vele, akkor bemehet a mélyhűtőbe is annyi időre, hogy még folyós legyen, de jó hideg. Akkor bekapcsolom forgósra a fagyigépet és beleöntöm a masszát. Ez keveri úgy 30-40 percig vagy pedig addig, amíg képes rá; ha nagyon sűrű a massza, vagy hamarabb lehűl, akkor a műanyag lapát képtelen lesz tovább keverni, és akkor megakad...innen tudom, hogy akkor készen van.

    Nem tudom, érthetően írtam? szólj, ha nem világos valami:)

    VálaszTörlés
  7. Kata, köszi mindent értek.
    Akkor nekem csalódás a fagyigép... mert én úgy összeturmixoltam mindent a konyhai robottal, hogy teljesen krémes lett, de akkor minek a fagyigép? Hiszen, ha így megy be a fagyasztóba akkor is fagyi lesz...
    Én azt hittem, csak bedobálok mindent a gépbe és félóra múlva fagyim lesz:-))

    VálaszTörlés
  8. Latsia, ez így igaz, ha a massza már hideg:))
    Ha keresel fagyi recepteket - Mammánál van egy gyűjtemény -, akkor biztosan találsz olyanokat is, ahol hideg joghurtot összekeversz hideg gyümölccsel, kis mézzel vagy cukorral és beteszed a gépbe, megfagyasztod...akkor kb. 30 perc!

    VálaszTörlés