Ezt a receptet a sógornőmtől kölcsönöztem, néhány héttel ezelőtt ilyet (is) ettünk náluk. Megtetszett, megkérdeztem a receptet, és valamelyik nap vacsorára elkészítettem. Nem egy bonyolult ennivaló, könnyen összeüthető.
Hozzávalók 2-3 személyre:
12 szelet vastagkolbász
6 főtt tojás hosszában kettévágva
3 dl tejföl
valamilyen zöldfűszer aprítva - én most 2 evőkanál olajos medvehagymát tettem bele
pici só
törött bors
(opcionálisan el tudok képzelni benne paprikát vagy kevés paradicsomot felszeletelve, hagymát, stb.)
2 evőkanál zsemlemorzsa
Egy akkora jénai edénynek, amekkorába belefér a tojás, teleraktam az alját a kolbász szeletekkel. Ha nem fedi le teljesen, akkor a szeleteket huzigálva mindenhol be kell zsírozni. A vágási felületével lefelé fordítva rátettem a tojásokat. A tejfölbe beletettem az ízesítőket, megkóstoltam, utánaízesítettem. A tetejére szórtam a zsemlemorzsát.
200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Friss kenyérrel, zsömlével lehet tunkolni a levét:)
Hozzávalók 2-3 személyre:
12 szelet vastagkolbász
6 főtt tojás hosszában kettévágva
3 dl tejföl
valamilyen zöldfűszer aprítva - én most 2 evőkanál olajos medvehagymát tettem bele
pici só
törött bors
(opcionálisan el tudok képzelni benne paprikát vagy kevés paradicsomot felszeletelve, hagymát, stb.)
2 evőkanál zsemlemorzsa
Egy akkora jénai edénynek, amekkorába belefér a tojás, teleraktam az alját a kolbász szeletekkel. Ha nem fedi le teljesen, akkor a szeleteket huzigálva mindenhol be kell zsírozni. A vágási felületével lefelé fordítva rátettem a tojásokat. A tejfölbe beletettem az ízesítőket, megkóstoltam, utánaízesítettem. A tetejére szórtam a zsemlemorzsát.
200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Friss kenyérrel, zsömlével lehet tunkolni a levét:)
5 megjegyzés:
Jézusom, de finom lehet!:-)
Azt a mindenit ez valami isteni lehet
Összefutott a nyál a számban, ezt tuti kipróbálom! :)
Köszi, hogy megosztottad velünk a receptet Kata!
Szuper lehet!
Igen, finom házi kolbásszal isteni!
Örülök, ha tetszik nektek:)
Megjegyzés küldése