2010. június 9.

Kolbászos-főtt tojásos rakottas


Ezt a receptet a sógornőmtől kölcsönöztem, néhány héttel ezelőtt ilyet (is) ettünk náluk. Megtetszett, megkérdeztem a receptet, és valamelyik nap vacsorára elkészítettem. Nem egy bonyolult ennivaló, könnyen összeüthető.

Hozzávalók 2-3 személyre:

12 szelet vastagkolbász
6 főtt tojás hosszában kettévágva
3 dl tejföl
valamilyen zöldfűszer aprítva - én most 2 evőkanál olajos medvehagymát tettem bele
pici só
törött bors
(opcionálisan el tudok képzelni benne paprikát vagy kevés paradicsomot felszeletelve, hagymát, stb.)
2 evőkanál zsemlemorzsa

Egy akkora jénai edénynek, amekkorába belefér a tojás, teleraktam az alját a kolbász szeletekkel. Ha nem fedi le teljesen, akkor a szeleteket huzigálva mindenhol be kell zsírozni. A vágási felületével lefelé fordítva rátettem a tojásokat. A tejfölbe beletettem az ízesítőket, megkóstoltam, utánaízesítettem. A tetejére szórtam a zsemlemorzsát.

200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

Friss kenyérrel, zsömlével lehet tunkolni a levét:)

5 megjegyzés:

  1. Azt a mindenit ez valami isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Összefutott a nyál a számban, ezt tuti kipróbálom! :)
    Köszi, hogy megosztottad velünk a receptet Kata!

    VálaszTörlés
  3. Igen, finom házi kolbásszal isteni!
    Örülök, ha tetszik nektek:)

    VálaszTörlés