Van még fagyi :) Most az a soros, amelynek ötletét Latsiától "loptam", hasonlít is rá, de mégsem ugyanaz. Én a szilvát nagyon szeretem szegfűszeggel, ezért azzal ízesítettem. Nem lett rossz :)
25 dkg mélyhűtött, felezett szilva
kb. 7-8 dkg kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 dl tejszín
1 csipet só
A fagyott szilvát edénybe tettem, rászórtam a cukrot és a sót. Óvatosan, hogy az elején oda ne kapjon, felmelegítettem, majd amikor levet engedett, közepes lángon puhára főztem. Beleöntöttem a tejszínt, rászórtam a szegfűszeget, majd amikor egyet rottyant, levettem a tűzről, kihűtöttem, hűtőszekrénybe tettem. Néhány óra múlva fagyigépbe tettem, ahol nemsokára el is készült.
25 dkg mélyhűtött, felezett szilva
kb. 7-8 dkg kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 dl tejszín
1 csipet só
A fagyott szilvát edénybe tettem, rászórtam a cukrot és a sót. Óvatosan, hogy az elején oda ne kapjon, felmelegítettem, majd amikor levet engedett, közepes lángon puhára főztem. Beleöntöttem a tejszínt, rászórtam a szegfűszeget, majd amikor egyet rottyant, levettem a tűzről, kihűtöttem, hűtőszekrénybe tettem. Néhány óra múlva fagyigépbe tettem, ahol nemsokára el is készült.
3 megjegyzés:
Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!
Csatlakozom és, ha még maradt, akkor én is szívesen megkóstolnám
Köszi lányok! nem olyan bonyolult és már azóta szezonja is van a szilvának.
Megjegyzés küldése