Biztosan sokan ismerik, ezért hosszú leírás nem lesz róla. Múlt hétvégén sütöttük, egy kis gomba kíséretében, igazán jól sikerült. Volt hozzá expressz paradicsomsaláta és Zita kedvenc zöldbabsalátája, valamint némi sült krumpli. Jót ettünk belőle!
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell
3 közepes hagyma
20 dkg szalonna
2 zöldpaprika
4-5 paradicsom
olaj
só
bors
ízlés szerinti fűszerek keveréke: pl. kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring, stb. vagy provance-i fűszerkeverék
A húst érmékre vágjuk, kisebb edénybe tesszük. Szórunk rá sót, borsot és egyéb fűszereket, meglocsoljuk olajjal, jól összekeverjük, félretesszük.
A szalonnából vékony, kisebb szeleteket vágunk.
A zöldségeket megtisztítjuk és méretüktől függően feldaraboljuk; a „nyers” képen nagyon jól látszik, hogy milyen darabokra szeltük, ez így már bevált nálunk. Nem szabad túl kicsikre, mert akkor leesik a nyársról, ha túl nagyok, akkor meg forognak a súlyuktól fogva.
Nyársra húzzuk az alkotórészeket, a hús mellett mindig szalonna legyen, egyébként tetszőleges sorrendben lehetnek rajta a húsok és zöldségek.
Faszénparázson nem túl sokáig sütjük, közben egyszer-kétszer a hús pácolajával megkenjük.
10 megjegyzés:
Ááá, összefutott a nyál a számban! Fincsi! :))
Nagyon-nagyon guszta és irigy, mert nálunk októberi idő van
Kata! Már indulok is Szegedről! :) Remélem mardt még egy kis kostoló...
Folyamatosan husinyársakon jár az agyam:) ez naaaagyon szépséges:)))nyamm...
Én is mindjárt megsütöm
a szezonvégi flekkenem,
kicibálom már a pácból,
de mustárral még megkenem
:))))
Csipet, az volt;)
Bianka, nálunk is, azért dobtuk fel magunkat a grillel:D
Ami, legközelebb szólok, az nincs még 100 km sem!
Ízlésszindróma, azért te sem panaszkodhatsz:))
Trendo, jó ötlet a mustár...és még meg is verselted itt nálam is:)
Tyű, ez is brutális!
Tudsz valami nem brutálisat? :)
Napok óta nyársra vágyom...
... itt a panel 7. emeletén... :/
Raindrop, én a te helyedben összeraknám egy bambusznyársra és betenném a sütőbe! Füstízű ugyan nem lesz, de jót ehetnél belőle:)
Ezt már kinéztem a multkor is magamnak, csak akkor nem tudtam írni. Nekem a rablóhús nagyon nosztalgikus... anyukám csinálta mindig. Most nyáron is benyomtunk egy jó adagot....
Nagyon klassz kinti sütöd van. Puszi
Szia Gabriella!:)
Jó, hogy tudtatok nyáron nosztalgiázni. A sütőnk már nagyon régóta megvan, az a jó benne, hogy állandóan ott áll a helyén; csak egyet gondol valaki, és ha van itthon hozzávaló, már neki is ugrunk.
Megjegyzés küldése