Hozzávalók:
50 dkg zöldbab roppanós puhára főzve (vagy 1 üveg konzerv zöldbab), 1 csipet babérlevél por, 1 evőkanál olívaolaj, kb. 0,5 dl 10 %-os ecet, 1-2 evőkanál kristálycukor vagy ennek megfelelő folyékony édesítő, őrölt bors, 2 kisebb lilahagyma, só
Ha frissen főztem a zöldbabot, akkor a saját levéből használok fel, azt fűszerezem a következő módon. Ha konzervből, akkor leszűröm, és tiszta vízzel készítem. Annyi levének kell lenni, ami éppen ellepi a babot.
Tehát a vízhez hozzáadom a fűszereket, jól elkeverem. Beleteszem a szálasra vágott hagymát és a leszűrt zöldbabot, és néhány órát hagyom állni.
50 dkg zöldbab roppanós puhára főzve (vagy 1 üveg konzerv zöldbab), 1 csipet babérlevél por, 1 evőkanál olívaolaj, kb. 0,5 dl 10 %-os ecet, 1-2 evőkanál kristálycukor vagy ennek megfelelő folyékony édesítő, őrölt bors, 2 kisebb lilahagyma, só
Ha frissen főztem a zöldbabot, akkor a saját levéből használok fel, azt fűszerezem a következő módon. Ha konzervből, akkor leszűröm, és tiszta vízzel készítem. Annyi levének kell lenni, ami éppen ellepi a babot.
Tehát a vízhez hozzáadom a fűszereket, jól elkeverem. Beleteszem a szálasra vágott hagymát és a leszűrt zöldbabot, és néhány órát hagyom állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése