2010. szeptember 9.

Rablóhús - még mindig grillezünk!


Biztosan sokan ismerik, ezért hosszú leírás nem lesz róla. Múlt hétvégén sütöttük, egy kis gomba kíséretében, igazán jól sikerült. Volt hozzá expressz paradicsomsaláta és Zita kedvenc zöldbabsalátája, valamint némi sült krumpli. Jót ettünk belőle!

Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemell
3 közepes hagyma
20 dkg szalonna
2 zöldpaprika
4-5 paradicsom
olaj

bors
ízlés szerinti fűszerek keveréke: pl. kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring, stb. vagy provance-i fűszerkeverék

A húst érmékre vágjuk, kisebb edénybe tesszük. Szórunk rá sót, borsot és egyéb fűszereket, meglocsoljuk olajjal, jól összekeverjük, félretesszük.


A szalonnából vékony, kisebb szeleteket vágunk.
A zöldségeket megtisztítjuk és méretüktől függően feldaraboljuk; a „nyers” képen nagyon jól látszik, hogy milyen darabokra szeltük, ez így már bevált nálunk. Nem szabad túl kicsikre, mert akkor leesik a nyársról, ha túl nagyok, akkor meg forognak a súlyuktól fogva.
Nyársra húzzuk az alkotórészeket, a hús mellett mindig szalonna legyen, egyébként tetszőleges sorrendben lehetnek rajta a húsok és zöldségek.



Faszénparázson nem túl sokáig sütjük, közben egyszer-kétszer a hús pácolajával megkenjük.

10 megjegyzés:

egycsipet írta...

Ááá, összefutott a nyál a számban! Fincsi! :))

Bianka írta...

Nagyon-nagyon guszta és irigy, mert nálunk októberi idő van

Ami írta...

Kata! Már indulok is Szegedről! :) Remélem mardt még egy kis kostoló...

Ízlésszindróma írta...

Folyamatosan husinyársakon jár az agyam:) ez naaaagyon szépséges:)))nyamm...

trendo írta...

Én is mindjárt megsütöm
a szezonvégi flekkenem,
kicibálom már a pácból,
de mustárral még megkenem

:))))

Kata írta...

Csipet, az volt;)

Bianka, nálunk is, azért dobtuk fel magunkat a grillel:D

Ami, legközelebb szólok, az nincs még 100 km sem!

Ízlésszindróma, azért te sem panaszkodhatsz:))

Trendo, jó ötlet a mustár...és még meg is verselted itt nálam is:)

Raindrop írta...

Tyű, ez is brutális!
Tudsz valami nem brutálisat? :)
Napok óta nyársra vágyom...
... itt a panel 7. emeletén... :/

Kata írta...

Raindrop, én a te helyedben összeraknám egy bambusznyársra és betenném a sütőbe! Füstízű ugyan nem lesz, de jót ehetnél belőle:)

Gabriella írta...

Ezt már kinéztem a multkor is magamnak, csak akkor nem tudtam írni. Nekem a rablóhús nagyon nosztalgikus... anyukám csinálta mindig. Most nyáron is benyomtunk egy jó adagot....
Nagyon klassz kinti sütöd van. Puszi

Kata írta...

Szia Gabriella!:)
Jó, hogy tudtatok nyáron nosztalgiázni. A sütőnk már nagyon régóta megvan, az a jó benne, hogy állandóan ott áll a helyén; csak egyet gondol valaki, és ha van itthon hozzávaló, már neki is ugrunk.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin