Keresek változatokat, főztem már több paradicsomos húsgombóc variációt, itt egy újfajta, hogy meg ne unjuk;) Habár annyira szeretem, hogy ez a veszély nem fenyeget.
A gombócban találtam némi hibát; rájöttem, hogy én jobban szeretem a rizseset, abban van valami harapható is, zsemlemorzsával kicsit jellegtelenebb, de ugye ízlések és pofonok...
A paradicsomszósz mennyisége elkészültekor, első pillantásra soknak tűnt, de végül együtt fogyott el a gombócokkal. Ha valaki nem annyira szereti, akkor csökkentse a mennyiségét.
A gombócban találtam némi hibát; rájöttem, hogy én jobban szeretem a rizseset, abban van valami harapható is, zsemlemorzsával kicsit jellegtelenebb, de ugye ízlések és pofonok...
A paradicsomszósz mennyisége elkészültekor, első pillantásra soknak tűnt, de végül együtt fogyott el a gombócokkal. Ha valaki nem annyira szereti, akkor csökkentse a mennyiségét.
Hozzávalók 4 személyre:
A húsgombócokhoz:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa (ezt legközelebb kicserélem 5 dkg rizsre)
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál majoranna
só, bors, csípős őrölt paprika
A szószhoz:
1 liter házi sűrű paradicsomlé
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
2 evőkanál darált paprika (édes)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
só, bors, csípős őrölt paprika
+személyenként 1 nagy szeletelt krumpli
A gombócokhoz valókat egy tálba tettem, villával jól összekevertem, kicsit állni hagytam.
A szószhoz egy nagyobb, lefedhető serpenyőben felforrósított olajon a vöröshagymát megpirítottam, beletettem a fokhagymát, majd néhány keverés után ráöntöttem a paradicsomlevet és némi vizet is, mert a paradicsomlevem nagyon sűrű. Ment utána a babérlevél, a házi darált paprika, a cukor, kicsi só, frissen őrölt bors és a csípős paprika. Felforraltam, kislángon főztem, amíg a húsgombócokat meggömbölygettem. Amikor az utóbbi tevékenységgel végeztem, a gombócokat a szószba tettem és készre főztem.
Közben sós vízben megfőztem a krumplit is.
A tányérba került mindenből, de krumpli helyett csak friss kenyérrel is finom volt.
A szószhoz egy nagyobb, lefedhető serpenyőben felforrósított olajon a vöröshagymát megpirítottam, beletettem a fokhagymát, majd néhány keverés után ráöntöttem a paradicsomlevet és némi vizet is, mert a paradicsomlevem nagyon sűrű. Ment utána a babérlevél, a házi darált paprika, a cukor, kicsi só, frissen őrölt bors és a csípős paprika. Felforraltam, kislángon főztem, amíg a húsgombócokat meggömbölygettem. Amikor az utóbbi tevékenységgel végeztem, a gombócokat a szószba tettem és készre főztem.
Közben sós vízben megfőztem a krumplit is.
A tányérba került mindenből, de krumpli helyett csak friss kenyérrel is finom volt.
Hasonló ételek nálam:
Portugál húsgombócok
Paradicsomos húsgombócok tésztával
Hű nagyon finom lehet még ha csíp is.
VálaszTörlésPont nekem való étel! Imádom
VálaszTörlésLányok köszi:) mi ezt az adagot 2 napig ettük a férjemmel, de ettük volna még...
VálaszTörlésÉn szeretem a csípőset !!!Jöhet!!!!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám ha van időd.Egy ajándék vár rád.
Ez nagyon jól hangzik!Imádom a csípőset:)Úgy is annyi paradicsom foglalja a helyet a polcon...
VálaszTörlésSzuper! :) Én is húsgombócrajongó vagyok, no meg a paradicsommártás is bármikor jöhet! Vittem ezt is Kata, majdani kipróbálásra! (És még nem említettem, hogy imádom a csípős ételeket?! :)) )
VálaszTörlésSzia!Légyszi nézz be hozzám egy kicsit!:)
VálaszTörlésFriss kenyérrel.. Hmmm, nyeltem egy akkorát...:))
VálaszTörlésNa nem! Nem és nem!
VálaszTörlésNem nézek ide.
Paradicsomos húsgombóc az abszolút első kedvenc nálam.
Gyönyörű! A többit is meglesem. :)
Köszönöm mindenkinek, próbáljátok ki, egyszerű és nagyszerű kategória.
VálaszTörlésAnyucika, kissé megkésve, de annál nagyobb örömmel vettem át tőled, itt is köszönöm neked:)
DeeDee, valamiért nem tudtam nálad kommentelni, így itt szeretném megköszönni a kedvességedet!:)