Megindult nálunk is a fagyikészítés, csak a posztolás maradt el; ezt most sikerült lefényképezni, igaz, nagyon gyorsan olvadt. Ennek két oka is van: egyik, hogy a kis tartályos fagyigépembe éppen csak belefért, tehát most kicsit kevesebb hozzávalót írok, mint amit beletettem; a másik pedig az, hogy iszonyú meleg lett, bent is 26 fok felett voltunk, ez pedig nem segített a fagyasztásban... (Arról meg nem is beszélek, hogy előtte lett készen az ebéd is, azt is energia főzte, talán jobb választás lett volna egy gazpacho.)
Tehát a fagyi:
Hozzávalók:
1 érett mangó
1 kisebb marék érett cseresznye (nekem kicsi kezem van:))
2 dl sűrített tej
kb. 1 dl tejföl
10 dkg nádcukor
csipet só
fél citrom leve
A gyümölcsöket kimagoztam, leturmixoltam. Hozzátettem a többi alkotórészt és kézi habverővel simára kevertem, bő fél napot a hűtőben hűlt és pihent.
Másnap a fagyigép készre kavarta.
Nagyon kellemes, kicsit savanykás-édeskés lett, jólesett a nagy melegben!
(Én megettem a citromfüvet is, szerintem jól illett hozzá.)
Tehát a fagyi:
Hozzávalók:
1 érett mangó
1 kisebb marék érett cseresznye (nekem kicsi kezem van:))
2 dl sűrített tej
kb. 1 dl tejföl
10 dkg nádcukor
csipet só
fél citrom leve
A gyümölcsöket kimagoztam, leturmixoltam. Hozzátettem a többi alkotórészt és kézi habverővel simára kevertem, bő fél napot a hűtőben hűlt és pihent.
Másnap a fagyigép készre kavarta.
Nagyon kellemes, kicsit savanykás-édeskés lett, jólesett a nagy melegben!
(Én megettem a citromfüvet is, szerintem jól illett hozzá.)
9 megjegyzés:
Hű de izgalmas párosítás. Isteni lehet
Isteni kombó!!!
Nálunk 30 fok van benn... Még jobban olvadna :-D
Nagyon guszta!! Én pont így szeretem, isteni finom lehetett.:)
Lányok köszi! nem sok ideje volt olvadni...
Kata, kaptam én is egy fagyigépet... de nem egészen világos az, hogy ha csak hideg hozzávalókat keverek össze, akkor be kell hűteni, mielőtt a fagyigépbe teszem?
És teljesen fagyasztásig kell vele kevertetni, vagy még be kell tenni a mélyhűtőbe is?
Köszi, ha segítesz!:-)
Latsia, az a probléma, hogy ha nem teljesen hideg a trutyi, amit beöntesz a fagyigépbe, akkor nem fog összeállni, megfagyni a fagyi rendesen. Nem tudom, neked milyen géped van, lehet, hogy jobb, mint az enyém, de leírom, hogy az enyém hogy működik, akkor megérted.
Tehát összekeverem, megfőzöm, készre csinálom a fagyimasszát. Utána beteszem a hűtőbe legalább fél napra, hogy biztosan totál áthűljön minden porcikája, de valószínűleg ha sietnél vele, akkor bemehet a mélyhűtőbe is annyi időre, hogy még folyós legyen, de jó hideg. Akkor bekapcsolom forgósra a fagyigépet és beleöntöm a masszát. Ez keveri úgy 30-40 percig vagy pedig addig, amíg képes rá; ha nagyon sűrű a massza, vagy hamarabb lehűl, akkor a műanyag lapát képtelen lesz tovább keverni, és akkor megakad...innen tudom, hogy akkor készen van.
Nem tudom, érthetően írtam? szólj, ha nem világos valami:)
Kata, köszi mindent értek.
Akkor nekem csalódás a fagyigép... mert én úgy összeturmixoltam mindent a konyhai robottal, hogy teljesen krémes lett, de akkor minek a fagyigép? Hiszen, ha így megy be a fagyasztóba akkor is fagyi lesz...
Én azt hittem, csak bedobálok mindent a gépbe és félóra múlva fagyim lesz:-))
Latsia, ez így igaz, ha a massza már hideg:))
Ha keresel fagyi recepteket - Mammánál van egy gyűjtemény -, akkor biztosan találsz olyanokat is, ahol hideg joghurtot összekeversz hideg gyümölccsel, kis mézzel vagy cukorral és beteszed a gépbe, megfagyasztod...akkor kb. 30 perc!
Köszi Katám!:-)
Megjegyzés küldése