2010. augusztus 11.

Padlizsánragu penne tésztával



Mostanában a fagyi mellett a padlizsán bűvöletében élek; legszívesebben hetente többször ennék, van, amikor meg is teszem. Ilyen a mostani hét is, mert hétvégén padlizsánkrémet ettünk - de még a fél utca is:) -, most pedig a maradék 2 szép darabból tésztára főztem ragut.

Hozzávalók 2-3 személyre:

2 nagyobb padlizsán kb. 80 dkg
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6 kisebb érett paradicsom

bors
5 szem szegfűbors
csípős paprika
1 marék friss bazsalikom vagy 1 púpos teáskanál szárított
olaj

25 dkg penne tészta
parmezánsajt

A padlizsánok héját levágtam, húsukat felkockáztam. A vöröshagymát felaprítottam, a fokhagymát megzúztam. A paradicsomokat négybe vágtam, héjukat lehúztam (azt hiszem, a Nők Lapjában olvastam a múltkor ezt a módszert, bejött!), felkockáztam. Az erős paprikából egy darabkát apróra vágtam, a szegfűborsot mozsárban megtörtem.

Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajon megpirítottam a vöröshagymát. Rátettem a fokhagymát és rögtön utána a padlizsánkockákat is. Borsoztam, sóztam, rátettem a bazsalikom nagyobbik részét és a szegfűborsot, félpuhára pároltam. Beletettem a paradicsomot és az erős paprikát is, rátettem a fedőt és hagytam teljesen megpuhulni, nekem kellett bele egy kis víz is közben.
Egy nagyobb lábosban vizet forraltam és megfőztem a tésztát. Leszűrés után a raguval összeforgattam, megszórtam a maradék bazsalikommal.

A tányéron parmezánt szórtunk a tetejére.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, nyárias étel

Ami írta...

Pont ma terveztem valami hasonlót készíteni :))), most már van egy tuti receptet.

Thrini írta...

Most ittam meg egy fél pohár fehér bort, na arra most lecsúszna egy adag ebből a finomságból.
Imádom a padlizsánt, a héten már kétszer ettem zakuszkát!!
Sztem fogok ilyet készíteni!

Kata írta...

Köszönöm szépen!

Ha elkészítitek, kíváncsi leszek, ízlett-e nektek is?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin