A Kifőztük 6. számában grilles receptjeim is megjelentek. Ez az egyik közülük, érdemes kipróbálni! no meg a többit - nem csak a sajátjaimat, hanem a többiekét is -; hozzájuthattok egyben az összes recepthez, mindössze le kell tölteni a megszokott módon a Kifőztük oldaláról.
Hozzávalók személyenként:
2 kicsontozott csirke felsőcomb
1 teáskanál paprikapüré (lehet csípős is)
2 aszalt paradicsom darabokra vágva (elhagyható)
(olíva)olaj
2 kb. 5 cm hosszú sajtrúd, lehetőleg rántani való sajtból
néhány bazsalikomlevél vagy 1 teáskanál szárított
só
őrölt bors
A combokat még nagyobbra nyitjuk; a szélső, vastagabb részeinél késsel bevágjuk kissé (kb. 1 cm-t) és széthajtjuk, így majd nagyobb lesz a felület, könnyebben tudjuk összegöngyölni.
A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajat csurgatunk mindkét oldalukra, ujjainkkal belepaskoljuk. Paprikapürével megkenjük, rászórjuk az aszalt paradicsom darabkákat, teszünk rá bazsalikomleveleket. Az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sajtrudat és összetekerjük a combot, megtűzzük hústűvel úgy, hogy minél jobban bezárjuk a sajtot a közepébe. Néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni.
Grillnyársra húzzuk, faszénparázson megsütjük.
2 kicsontozott csirke felsőcomb
1 teáskanál paprikapüré (lehet csípős is)
2 aszalt paradicsom darabokra vágva (elhagyható)
(olíva)olaj
2 kb. 5 cm hosszú sajtrúd, lehetőleg rántani való sajtból
néhány bazsalikomlevél vagy 1 teáskanál szárított
só
őrölt bors
A combokat még nagyobbra nyitjuk; a szélső, vastagabb részeinél késsel bevágjuk kissé (kb. 1 cm-t) és széthajtjuk, így majd nagyobb lesz a felület, könnyebben tudjuk összegöngyölni.
A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajat csurgatunk mindkét oldalukra, ujjainkkal belepaskoljuk. Paprikapürével megkenjük, rászórjuk az aszalt paradicsom darabkákat, teszünk rá bazsalikomleveleket. Az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sajtrudat és összetekerjük a combot, megtűzzük hústűvel úgy, hogy minél jobban bezárjuk a sajtot a közepébe. Néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni.
Grillnyársra húzzuk, faszénparázson megsütjük.
3 megjegyzés:
Ez nagyon inycsiklandozó.
Rendkívül guszta már nyersen is-ami ritkaság számomra a húsoknál-ezzel a fűszerezéssel! Nagyon finom lehetett!
Nagyon-nagyon fenséges összeállítás
Megjegyzés küldése