2015. január 14.

Gyömbéres-tejfölös karfiolleves

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, melengető leves a januári Kifőztük Magazinból. És ráadásképpen a szénhidráttartalma is alacsony;)




Hozzávalók 4 személyre

1 kisebb karfiol (kb. 70 dkg)
1,2 l húsleves vagy húsalaplé
1 kisebb vöröshagyma
1 sárgarépa
1 szál zellerzöld
1 teáskanál őrölt gyömbér
őrölt bors
2 púpozott evőkanál tejföl
a tálaláshoz:
1 csokor petrezselyemzöld

A húslevest feltesszük főni a finomra vágott hagymával, a zellerzölddel és a gyömbérrel. Amikor felforrt, beleszórjuk a kis darabokra vágott sárgarépát, és lefedve 10 percet főzzük. Közben a karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk; a nem fás szárát is apró kockákra vágjuk, majd mindet a levesbe tesszük. Újból lefedjük az edényt, és megvárjuk, hogy a karfiol megpuhuljon. Megkóstoljuk a levét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ezután a zellerzöldet eltávolítjuk. A zöldségek negyedét a tejföllel simára turmixoljuk, és a forró lével felengedve visszaöntjük a fazékba. Még 5 percig hagyjuk főni a levest, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin